Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Economia

La XVIII Jornada Gresol aborda a l'Hospitalet de l'Infant el futur de sectors claus per a l'economia del territori

El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova va reunir destacats ponents, com el jove fundador de Plant-for-the-Planet, l’economista Santiago Niño Becerra o el director general de PortAventura World

Per Redacció

Un moment de la conferència a càrrec de l’economista Santiago Niño Becerra
Un moment de la conferència a càrrec de l’economista Santiago Niño Becerra | Cedida

La XVIII Jornada Gresol, celebrada el passat dijous 24 d'octubre al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, va abordar, de la mà de prestigiosos ponents, el futur de sectors claus per a l’economia del territori. El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova, organitzat per la Fundació Gresol des de l’any 2001, va aportar llum sobre els reptes que cal afrontar en activitats tan rellevants com la indústria 4.0, el turisme, el sector energètic o el lideratge disruptiu.

Jornada sota el lema "Empresa i talent"

Sota el lema ‘Empresa i Talent’, la trobada econòmica de referència a la demarcació de Tarragona, que enguany va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, va posar l’accent en la necessitat d’impulsar un creixement basat en la sostenibilitat. Així ho va remarcar el fundador de Plant-for-the-Planet, Felix Finkbeiner, un jove alemany que l’any 2007, amb només 9 anys, va iniciar un projecte a escala mundial que consisteix en plantar arbres per tot el món per tal de combatre el canvi climàtic conscienciant als més joves.

Juntament amb la presència d’en Felix Finkbeiner, en el marc de la XVIII Jornada Gresol van intervenir altres destacades personalitats, com l’economista Santiago Niño Becerra, el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, el leader transformador i exdirectiu de Tesla, Nike o Desigual, Pere Brugal, o el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

La Jornada va començar passades les 9 hores amb l’acte d’inauguració, que va anar a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró. Seguidament, va arribar un dels plats forts de la trobada al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, com és la intervenció del reputat economista i catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño Becerra, qui va dissertar sobre ‘Economia i Empresa’.

La segona taula, ‘Mirant cap al futur: Indústria 4.0 i Lideratge Disruptiu’ va reunir a Josep Goberna, en representació de la Fundació per l’ESDi i director general de Prevint; i el ja esmentat Pere Brugal, leader transformador, consultor en creixement sostenible i empresari, a més d’exdirectiu de Tesla, Nike, Desigual, Levi's i Pronovias. A continuació va arribar el torn del director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa; el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i la sòcia de PwC España, Mireia Oranias, els quals van compartir l’apartat dedicat a ‘Nous reptes en turisme’.

El programa va prosseguir amb la quarta taula, ‘Energia i Sostenibilitat Ambiental’, en la que van participar Víctor Cusí, president d’EolicCat i director general de Normawind, i Vicente López-Ibor Mayor, president de la Federació Europea d’Associacions de Dret de l’Energia (EFELA).

Després del dinar de networking, la XVIII Jornada Gresol va reprendre la sessió amb la conferència del fundador de Plant-for-the-Planet, qui va explicar com va néixer l’entitat i quins objectius de futur té per endavant. Aquesta conferència va precedir l’acte de tancament, dut a terme pel president de Plant-for-the-Planet España, el Dr. Josep Santacreu i el president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont, qui va valorar molt positivament el nivell de totes les ponències i l’elevada participació d’assistents. Va avançar que s’estan fent gestions perquè Cambrils aculli la propera edició i va confirmar, això sí, la data, convidant a tots els assistents a marcar a l’agenda el 15 d’octubre de l’any 2020.

Els col·laboradors

La XVIII Jornada Gresol va comptar amb l’especial col·laboració d’entitats i empreses que van fer possible la trobada, com són: l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la Diputació de Tarragona, CaixaBank, Port de Tarragona, PwC, Carbonell Figueras, ALPIQ, Solunion, Fruselva, Comaigua, Mercedes-Benz Autolica, Mollá Rudiez & Oliva i Torelló Viticultors.

Gresol, el fòrum econòmic de la Catalunya Nova

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. Avui en dia, s’ha consolidat com un magnífic fòrum econòmic i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa més de 120 empresaris que representen les firmes més importants de la Catalunya Nova.