Informació general

Cooperació

El Consell Cambrils Ciutat Solidària participa a la 1a Jornada de la Xarxa de Cooperació del Sud de Catalunya

Per Redacció

Imatge de la 1a Jornada de la Xarxa de Cooperació del Sud de Catalunya, el passat dijous
Imatge de la 1a Jornada de la Xarxa de Cooperació del Sud de Catalunya, el passat dijous | Cedida

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària va participar, aquest passat dijous, en la primera jornada de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, que es va celebrar al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Amb el títol "El paper de la ciutadania en l’agenda 2030", diferents personalitats tant acadèmiques, institucionals com polítiques van presentar el projecte d’aquesta xarxa que aglutina a les entitats socials i ONGD del camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’acte va començar amb una taula rodona participativa al voltant dels objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. El debat va comptar amb la directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Carme Gual; la Vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, Cori Camps; l’especialista i consultora internacional en Drets Humans, Francesca Traglia; el tècnic de la URV Solidària Joan Fuster i el membre d’Entrepobles Tarragona, Salvador Balcells. Tant en la taula rodona com en la dinàmica de treball posterior amb especialistes en drets humans i les més de 50 entitats participants, es va posar de rellevància que actualment és imprescindible treballar en aliances per assolir els objectius de desenvolupament sostenible que marca el Pla nacional de la Generalitat a l’Agenda 2030.

Des del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària Cambrils es participa activament en comissions de treball  per aglutinar recursos i projectes singulars que tinguin capacitat transformadora tant al nostre territori i com en d’altres països. Per això, aquesta xarxa ha de servir per obtenir més recursos de l’agenda urbana 2030  i perquè sobretot la ciutadania també pugui participar i tenir un paper actiu en la transformació social.

 

Comenta aquest article