Informació general

Rierada

Camí Mendoza: «Encara no tenim quantificats els danys, però el més important és que no hi ha hagut cap afectació personal»

Per Berta Ruiz

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana –Lluís Abella–, aquest matí
L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana –Lluís Abella–, aquest matí | Berta Ruiz

L'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana –Lluís Abella– han comparegut, aquest matí, davant dels mitjans de comunicació per fer una primera valoració dels danys materials que la rierada d'ahir ha produït al municipi. La trobada ha estat al costat de la passarel·la de vianants que ahir es va esfondrar, a l'alçada de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

L'alcaldessa ha comentat que, "venim de fer un reconeixement sobre el terreny per veure quina ha estat l'afectació al municipi. Encara no tenim quantificats els danys concrets, però sí podem dir que s'han centrat sobretot a la riera d'Alforja –que ha patit greus desperfectes al llarg del seu recorregut i a la desembocadura– i també a la resta dels sis barrancs i rieres que tenim al terme, principalment a les desembocadures. També hi ha una afectació important als camins i hi haurà molta feina en netejar alguns punts sota els ponts de la via. El més important és que no hi ha hagut cap afectació personal. Per altra banda, la canalla que hem hagut d'allotjar aquesta nit al pavelló està bé, han dormit bé, han esmorzat i aquest matí retornaran al seu municipi. Es va decidir la seva evacuació perquè la casa de colònies estava propera a la riera de Maspujols. Es va comptar amb la intervenció de Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Aquest matí, ja es va recuperant la normalitat al municipi".

Prioritzar les accions necessàries per arranjar els desperfectes

Pel que fa a la neteja de les rieres i barrancs, Mendoza ha comentat que "la riera d'Alforja a Cambrils no estava bruta, però sí hem de reclamar a l'ACA que sigui més curosa amb aquesta responsabilitat de tenir en condicions les lleres dels barrancs i rieres. En el seu dia es va preveure molt bé la canalització de la riera d'Alforja i això, per sort, en moltes ocasions ajuda a que no hi hagi inundacions. Precisament enguany fa 25 anys, aquesta riera es va desbordar i en aquell cas sí vam haver de lamentar una víctima mortal". L'alcaldessa ha afegit que s'aniran prioritzant les actuacions necessàries per anar arranjant tots els desperfectes ocasionats.

Comenta aquest article