Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Exposició

L'artista Ruth González inaugurarà, demà, l'exposició «Dead Fashion» a l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge de l'exposició de Ruth González
Imatge de l'exposició de Ruth González | Cedida
Demà divendres, 25 d'octubre, a les 19 hores, s'inaugurarà l'exposició "Dead Fashion", de l'artista Ruth González, a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta mostra, organitzada per la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es podrà veure a la Sala Ferrer Malet d'aquest equipament cultural fins al 8 de novembre, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h.

L'artista Ruth González originaria de Mèxic, D.F. que actualment viu i treballa a l'Hospitalet de l'Infant, presentarà aquesta obra "Dead Fashion", basada en l'estètica de les il·lustracions i la línia crítica de José Guadalupe Posada per fer una reflexió sobre els estereotips de la bellesa i com aquesta és manipulada a través dels mitjans de comunicació. Cada peça té un procés elaborat que consta de diversos passos: una selecció inicial de la imatge, la posterior manipulació de la mateixa amb dissolvent i finalment l'apropiació amb ajuda de la tècnica de transferències amb polímers sobre paper.
Una vegada plasmada la imatge manipulada, ja desproveïda del seu personatge original, es procedeix a la recreació del protagonista (o protagonistes).

L'artista mexicà José Guadalupe Posada va ser el creador de la imatge del "Catrín" i la "Catrina" representant a les altes classes com a esquelets proveïts d'algunes de les seves luxoses pertinences. I és que a Mèxic, cap a finals del segle XIX, existien moltes diferències socials, i va ser aquest artista qui a través d'aquests personatges va fer una crítica a la classe alta del país. El terme "Catrines" era utilitzat per a cridar de manera despectiva a la gent rica, i no va ser fins a dècades més tard quan el terme i imatge es va començar a associar a la festa de Dia de Morts.

 

Comenta aquest article