Informació general

Sentència

Dues manifestacions a Tarragona a la jornada de vaga d'ahir

En els aldarulls posteriors a la manifestació del vespre va resultar detingut el regidor de Vinyols Joan Viso que a hores d'ara es troba en mans de la policia

Per Redacció

Final de la manifestació d'ahir al matí, a la plaça del Mercat de Tarragona
Final de la manifestació d'ahir al matí, a la plaça del Mercat de Tarragona | David Reñones

La jornada de vaga general va començar com s’esperava ahir a Tarragona, amb talls a punts habituals tant a Tarragona com a Reus, com a l’A-7 i el Port. La primera concentració estava convocada a les 12:30 del migdia davant l’Ajuntament i es va realitzar de manera totalment tranquil·la i pacífica. L’únic moment amb una mica de tensió es va viure quan un dels mitjans nacionals va intentar fer una connexió en directe. Moment on es va intentar silenciar al mitjà amb una xiulada i gent mostrant estelades i pancartes davant la càmera.

Un cop finalitzada la concentració, es va iniciar la manifestació, que va baixar per la Rambla Vella fins la plaça Imperial Tarraco i va seguir fins arribar al Mercat Municipal de Tarragona, on va finalitzar. Tant la manifestació com la concentració va anar acompanyada d’un grup de gralles, que va acompanyar les consignes que els manifestants anaven cantant o cridant. El punt i final el va posar el cant dels Segadors, i la gent va marxar cap a casa.

El regidor de Vinyols Joan Viso, apallissat i detingut per la policia

A la tarda hi va haver la segona manifestació del dia amb sortida de la plaça Imperial Tarraco i arribada a la plaça de la Font. La manifestació es va acabar sense incidents i prop d'un miler de persones es van dirigir cap a la plaça Imperial Tarraco, davant la subdelegació del govern espanyol. En poca estona van començar els aldarulls i un dels primers que va rebre la càrrega de la Policia va ser el regidor de l'Ajuntament de Vinyols, Joan Viso, que juntament amb altres vinyolencs estaven mirant el que passava. El van apallissar i el van detenir i a hores d'ara encara es troba en mans de la policia. Ahir a la nit la policia va detenir un total de nou persones i el SEm va atendre sis persones dues de les quals van haver de ser ateses a centres hospitalaris.

Comenta aquest article