Cultura

Literatura

La novel·la «Terra Alta» de Javier Cercas, Premi Planeta 2019, està inspirada en l'atemptat jihadista de Cambrils de 2017

Per Redacció

Javier Cercas amb el seu guardó com a guanyador del Premi Planeta 2019
Javier Cercas amb el seu guardó com a guanyador del Premi Planeta 2019 | El Periódico

Javier Cercas es va endur, aquest passat dimarts a la nit, el Premi Planeta 2019 amb la novel·la titulada "Terra Alta". Una novel·la que està inspirada en la història del mosso d'esquadra que, de forma involuntària, es va convertir en l'heroi de l'atemptat jihadista a Cambrils, l'agost de 2017, després de l'atemptat que s'havia produït a les Rambles de Barcelona –unes hores abans–. Les seqüeles del succés i el clima de tensió que va viure Catalunya aquell estiu, amb el procés a punt d'esclatar poc després, són el paisatge de fons de la novel·la. La trama es divideix en dos: d'una banda es narra la història d'un matrimoni i, de l'altra, hi ha la complicada resolució d'un triple assassinat per part del mosso a la localitat tarragonina de Gandesa, la capital de la comarca de la Terra Alta.

Una obra amb la què Javier Cercas s'estrena en el gènere del thriller. A banda, "Terra Alta" també és una reflexió sobre alguns temes d'actualitat que interessen a l'escriptor com el valor, la llei, la justícia o la venjança.

Comenta aquest article