Informació general

Salut

L'Hospital Lleuger acollirà, avui, un taller gratuït de detecció del càncer de mama

L'Ajuntament se suma al Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama

Per Redacció

Cartell de la campanya de conscienciació contra el càncer de mama
Cartell de la campanya de conscienciació contra el càncer de mama | Cedida

L’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat acollirà un taller gratuït per la prevenció del càncer de mama avui dijous, 17 d’octubre, de les 19 a les 20 hores. L’activitat es portarà a terme a l’Aula d’Educació Sanitària, 1a planta, Sala B, i anirà a càrrec de l’equip de llevadores de l’ASSIR, l’ICS i Grup Sagessa amb el suport del Departament de Salut de l’Ajuntament de Cambrils. El taller obert a tota la ciutadania abordarà els diferents aspectes del tumor més freqüent en les dones occidentals, incidint en la prevenció i detecció precoç, i resoldrà dubtes de les persones assistents al respecte.

D’altra banda, des d’ahir es pot veure el crespó rosa a la façana de l’Ajuntament, per commemorar el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama, amb l'objectiu de crear consciència i promoure que cada vegada més dones accedeixin a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius. El crespó continuarà penjat durant les dues properes setmanes per sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat, i la importància de la investigació i el diagnòstic precoç, ja que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama a llarg de la seva vida.

Actualment se situa al segon lloc en incidència a Espanya per damunt del càncer de pròstata, amb 33.307 càncers nous el 2019, dada que ha incrementa

Crespó rosa a la façana de l'edifici de l'Ajuntament

#contigodoylacara

Com cada any, l'AECC ha tret a la venda polseres, paraigües i d’altres objectes per recollir fons per prestar atenció psicològica professional i gratuïta, així com per destinar-los a investigació. Aquests materials es poden adquirir a través d'aquest enllaç https://tienda.aecc.es/sumatealrosa o en qualsevol de les 52 seus provincials de l'AECC.

Alguns d’aquests materials (polseres, necesser, bossa de ràfia, paraigües i ronyoneres) també es podran adquirir al Departament de Salut Pública municipal, a l’edifici de l’Ajuntament, 2a planta fins a finals del mes d’octubre. També als diferents equipaments municipals trobareu una guardiola solidària i llaços roses a favor de l’AECC.

Presentació del llibre "Me quiero vivir" de Cecília Bofarull

D'altra banda, la cambrilenca Cecília Bofarull Briand presentarà el llibre "Me quiero vivir" (editorial Acantilado) sobre la seva lluita contra el càncer el proper 24 d’octubre a les 20 hores a la sala d’actes del Centre Cultural. L’acte serà una conversa entre Cecília Bofarull i la seva amiga Mercè Rota sobre diferents textos de la publicació. La recaptació de la venda del llibre es destinarà íntegrament a la investigació del càncer a través de la Fundación Fero.

Comenta aquest article