Informació general

Sentència

Grans manifestacions de rebuig de les sentències arreu del país

Avui s'han convocat sentades davant de les seus del Govern espanyol i demà al matí comencen les Marxes per la Llibertat que culminaran el proper divendres a Barcelona

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració d'ahir al vespre a la plaça del Mercadal de Reus
Un moment de la concentració d'ahir al vespre a la plaça del Mercadal de Reus | Lluís Rovira i Barenys

Reus i Tarragona van aplegar milers de persones en les manifestacions que es van celebrar ahir al vespre. A Reus, la manifestació, encapçalada pels pagesos amb els seus tractors que havien estat convocats per la Unió de Pagesos, va sortir del costat dels jutjats i va acabar a la plaça del Mercadal. En aquest punt es van fer els parlaments i es va donar per acabada la manifestació tot i que una part de la gent que hi va participar la va acabar davant la seu de la Policia Nacional. Pel que fa a Tarragona la manifestació va acabar a la plaça de la Font i posteriorment, unes 300 persones van tallar l'autopista Ap-7 fins a quarts de 12 de la nit.

Ahir va ser un dia de mobilització general al país amb l'epicentre de les protestes centrat en l'aeroport del Prat on milers de manifestants el van bloquejar durant 10 hores. Lamentablement, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional van efectuar dures càrregues contra els manifestants provocant més de 100 ferits, alguns de gravetat com ara el d'un noi que ha perdut un ull per l'impacte d'una pilota de goma. A banda d'això, hi va haver talls a moltes carreteres del país i concentracions a gairebé totes els municipis. Els talls circulatoris continuen, avui, en algunes vies del país.

Marxes per la Llibertat, comencen demà

demà al matí s'inicien les cinc columnes de la Marxa per la Llibertat, organitzades per l'ANC, que sortiran de cinc punts geogràfics diferents i confluiran el divendres a Barcelona. La gent de Cambrils i de la resta de pobles del Baix Camp està convocada al tram que va des de Torredembarra fins al Vendrell. Aquesta columna de la Marxa per la Llibertat sortirà de Tarragona a les 7,30h, del passeig de les Palmeres i té previst arribar a Torredembarra a les 10,30, a l'estació de tren d'aquesta localitat. El tram de Torredembarra al Vendrell és de 20 km i des de l'ANC s'han facilitat furgonetes llançadora que sortiran de l'estació d'autobusos de Cambrils a les 9 del matí. Qui es vulgui incorporar al tram del Vendrell fins a Vilafranca, l'ANC preveu una sortida de vehicles  des de l'estació de busos, a partir de les 14h.

Segudes davant la delegació del Govern espanyol, avui al vespre

Per avui, 15 d'octubre, s'han convocat Segudes amb espelmes a la delegació del Govern espanyol, des de les 19 a les 21h, a Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona. La convocatòria l'han fet l'ANC i Òmnium.

Comenta aquest article