Informació general

«No és justícia, és venjança»

La plaça de la Vila aplega un centenar de persones com a primera reacció després de conèixer-se la sentència als presos polítics. Aquesta tarda hi haurà concentració de rebuig a la sentència davant l'Ajuntament, a les 19h

Per Lluís Rovira i Barenys

Un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Vila després de conèixer-se la sentència
Un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Vila després de conèixer-se la sentència | Lluís Rovira i Barenys

La reacció a la sentència contra els presos polítics que s'ha fet pública aquest matí no s'ha fet esperar. Els Avis i Àvies per la Llibertat dels Presos Polítics han convocat una concentració a la plaça de la Vila a la que hi han participat un centenar de persones, entre elles l'alcaldessa i els regidors i regidores d'ERC i de Junts X Cambrils. La concentració ha estat sorollosa, amb xiulets i repics d'atuells, i ha anat acompanyada de crits i consignes contra la justícia espanyola. Un dels més repetits ha estat el de "No és justícia, és venjança" que ha anat acompanyat de crits com "fora les forces d'ocupació" i, també, de "Fora, fora, fora la bandera espanyola", que s'ha cridat, sobretot, quan un veí de la plaça ha fet sonar l'himne espanyol des del seu habitatge. Crits de "Ho tornarem a fer" i cants de "li diuen democràcia i no ho és" juntament amb altres com "no esteu sols", han completat la reivindicació. Amb el cant dels Segadors i crits d'Independència s'ha tancat l'acte.

Aquest matí, cap a 3/4 de 10, s'ha fet pública la sentència que imposa penes d'entre 9 fins a 13 anys de presó per als presos polítics, acusats de sedició i malversació.

Concentració davant l'Ajuntament, avui a les 19h

Entre els avisos que s'han donat s'ha notificat que aquesta tarda hi haurà una concentració davant l'Ajuntament per mostrar el rebuig a la sentència. Aquesta convocatòria la convoca la Taula x la Llibertat i s'anima a la gent a portar cassoles i xiulets per fer soroll.

A les 20h hi haurà concentracions a Tarragona i a Reus. A banda d'això, demà a 2/4 de 7 del matí s'ha convocat la gent a la plaça de l'Ajuntament per retre homenatge al president Lluís Companys, que va ser assassinat pel règim feixista de Franco i que demà es compleixen 79 anys d'aquesta data.

D'altra banda, l'ANC està preparant un bus per tal d'acostar els cambrilencs que vulguin participar a la Marxa que es farà des de Tarragona fina a Barcelona i que és una de les cinc marxes que confluiran el divendres a la capital del país. El bus acostarà els cambrilencs a Torredembarra per tal que puguin fer el tram a peu fins el Vendrell. Quan es tinguin enllestits tots els detalls l'ANC ja n'informarà.

Se suspèn l'acte del grup Arena Cambrils a Debat

L'acte que estava programat per avui a 2/4 de 8 del vespre, a càrrec del recentment creat grup Arena, Cambrils a Debat ha quedat suspès, tal com van advertir ahir membres d'aquest grup. El debat d'avui havia de parlar de la neteja i la recollida d'escombraries al nostre municipi. Quan es tingui una nova data per fer-lo, que esperen sigui cap a finals de mes, ja es notificarà.

Comenta aquest article