Informació general

Comerç

Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica: «Som favorables a un segon dia de mercat ambulant»

Pel que fa al seu possible emplaçament, el regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– ha comentat que, "estem estudiant el millor emplaçament, ho farem de forma consensuada i consultant on es cregui que sigui el millor lloc"

Per Berta Ruiz

Aspecte del mercat ambulant, al passeig d'Albert, aquest passat dimecres
Aspecte del mercat ambulant, al passeig d'Albert, aquest passat dimecres | Berta Ruiz

És voluntat de l'equip de govern la implantació d'un segon mercat ambulant al municipi. Així es va presentar al PAM 2019-2023 (Pla d'Acció Municipal) i així ho ha reiterat el regidor de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana –Oliver Klein– en declaracions a revistacambrils.cat. Segons ha explicat Klein, "és una reivindicació, des de fa temps, dels marxants i paradistes que venen a Cambrils. El mercat ambulant funciona i al ser una població gran, Cambrils té la capacitat suficient com per a dedicar dos dies de mercat. Som favorables a un segon dia de mercat ambulant".

Pel que fa al seu possible emplaçament, el regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– ha comentat que, "estem estudiant el millor emplaçament, ho farem de forma consensuada i consultant on es cregui que sigui el millor lloc". De fet, Klein s'ha referit a la consulta veïnal que l'Associació de Veïns del Barri Antic El Portal va fer entre els seus socis, el passat mes d'abril, on es va votar a favor d'un segon dia setmanal de mercat ambulant (56 vots a favor, 47 en contra i 9 vots en blanc). No obstant, segons Klein, d'altres barris –com per exemple l'Eixample Platja– també podrien ser una opció per acollir el mercadet ambulant.

Segons ha dit Klein, al mandat anterior es va realitzar un estudi de comerç general en el què, en les seves conclusions, ja s'indicava una possible implementació d'aquest segon dia setmanal de mercat ambulant. Amb aquest primer estudi general realitzat, des de l'àrea de Promoció Econòmica s'ha impulsat un altre estudi específic més concret "sobre la gent que hi va, el seu perfil, l'opinió dels marxants, l'opinió dels clients... Volem comptar amb totes les parts per tenir un criteri a l'hora de decidir i tirar-ho endavant. Aquesta acció està al PAM i m'ocuparà aquest mandat, però no puc dir si serà l'any vinent o l'altre. Ho haurem de prioritzar i calcular" ha comentat Klein.

L'Eixample Vila i l'Eixample Platja, dos punts clau en els què cal prioritzar accions de promoció comercial

Quant a la promoció comercial d'altres barris cambrilencs, el regidor de Promoció Econòmica té clar que hi ha dos punts clau a prioritzar com són l'Eixample Vila i l'Eixample Platja, dos barris que ens els darrers anys han anat perdent força comercial. "Hi hem d'abocar esforços en la dinamització d'ambdós barris, promoure polítiques i pactar les actuacions comercials a dur a terme" ha explicat el regidor. De fet, amb l'obertura de l'avinguda del Baix Camp s'estan obrint comerços a alguns baixos dels edificis. Per a Klein, aquest és un bon indicatiu per fer atractiva la zona que connecta l'Eixample Vila amb el barri de la Pallissa. Fa uns mesos es va organitzar una fira de comerç en aquest nou passeig i, tal com ha indicat Klein, "va ser una acció positiva per captar comerços, tant de l'Eixample com de la Pallissa". Quant a l'Eixample Platja, el regidor ha explicat que, a més llarg termini, la remodelació de la rambla de Jaume I serà un projecte clau per dinamitzar aquest barri.

Comenta aquest article