Esports

Flag football

La final europea de la Champions Bowl – Flag Football es disputarà a Cambrils

Uns 400 esportistes d'arreu d'Europa es disputaran el torneig a les instal·lacions del Cambrils Park

Per Redacció

Imatge d'un partit de flag football
Imatge d'un partit de flag football | Sandra Pérez

Cambrils acollirà, per segon any consecutiu, la final europea a la Champions Bowl de Flag Football. Aquesta és la primera vegada en els 10 anys d'aquest torneig que una ciutat repeteix com a amfitriona d'aquest esdeveniment esportiu internacional. De fet, això és degut a la petició d'equips i jugadors perquè es tornés a celebrar a Cambrils. Les instal·lacions, el clima i l'organització de l'esdeveniment, van fer que clubs i jugadors, demanessin de forma oficial a l'organització tornar a celebrar l'esdeveniment a Cambrils i que es descartessin d'altres opcions com Santa Cruz de Tenerife, Lisboa, o altres ciutats que havien presentat sol·licitud per a albergar la final Europea de Flag Football.

Així doncs, les instal·lacions del Cambrils Park acolliran la 10a edició de la Champions Bowl – Flag Football del 17 al 20 d'octubre, un torneig per invitació que enfrontarà als millors club d'Europa en la final d'aquesta modalitat de futbol americà que es juga sense placatges.

Uns 400 esportistes d'arreu d'Europa

El torneig se concentrarà en tres intensos dies de competició, on s'enfrontaran 16 equips masculins i en el què els Herlev Rebels de Dinamarca intentaran defensar el seu títol en la categoria masculina. Per altra banda, una desena d'equips femenins lluitaran per proclamar-se les campiones d'Europa. En aquesta desena edició s'espera la participació de prop de 400 esportistes entre la modalitat masculina i femenina, jugadors arribats des de diferents països d'Europa com Àustria, Eslovènia, Suïssa, Dinamarca, França, Itàlia o Regne Unit. En total, uns 400 esportistes que arribaran a Cambrils.

Aquest és un esdeveniment esportiu amb entrada lliure per a tot aquell que vulgui descobrir un nou esport. L'horari de la competició serà els dies 18 i 19 de 9h a 19h i les semifinals i final, se celebraran el diumenge de les 9h a 15h. El campionat compta amb el suport del Departament d'Esports i el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils.

A l'esquerra, la regidora d'Esports Natàlia Pleguezuelos, un dels organitzadors de l'esdeveniment Marcos Vega i la regidora de Turisme, Marta Borràs

 

L’Apunt

Una variant del futbol americà
El Flag Football és una variant del futbol americà, però amb la diferència que no existeix el contacte físic al qual estem acostumats. És un joc que es caracteritza per la seva estratègia, on cal saber anticipar-se a una jugada per a poder detenir al rival. A més, és un esport amb diferents modalitats i un dels pocs que permet que es jugui amb equips mixtos. A Catalunya hi ha una seixantena d'equips de flag football –majoritàriament a la demarcació de Barcelona–, mentre que a la demarcació tarragonina n'hi ha a diferents poblacions com Reus, Riudoms, Miami Platja (Mont-roig del Camp), Torredembarra o l'Hospitalet de l'Infant.

Comenta aquest article