Esports

El judoka cambrilenc Oscar Díaz es classifica per a la fase final del Campionat d'Espanya Absolut

Per Miquel A. Díaz

El passat dissabte 13 de gener i durant tota la tarda al Pavelló municipal de Sant Vicenç de Raspeig (Alacant), es va celebrar la fase de sector corresponent al sector Est -que engloba a les comunitats de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Múrcia- previ per seleccionar als tres millors judokes d'aquestes comunitats i participar a la fase final del campionat d'Espanya Absolut. Dir que a tot el territori espanyol es realitzen cinc fases de sector per seleccionar els millors judokes de les diferents comunitat autònomes i que participaran en la fase final del Campionat d'Espanya que se celebrarà el proper 20 de gener a la ciutat de Màlaga.

El judoka local Oscar Díaz no tenia la plaça assegurada per participar-hi en aquest sector, ja que va assolir el bronze en el Campionat Català, però la selecció catalana coneix el nivell i el potencial de l'Oscar i els seus resultats d'aquests últims anys i el va convocar per a participar-hi formant part de la selecció catalana en el pes de - 81 kg. i que es va desplaçar dissabte passat a Alacant.

Aquesta temporada l'Oscar no a estat fi degut a una lesió de colze, però sempre a estat lluitant pels llocs de medalla i una vegada més ens va sorprendre aquest dissabte assolint la medalla de bronze i classificant-se per participar la setmana vinent a Màlaga. L'Oscar va lluitar en quatre combats, perdent el primer contra un judoka de la selecció murciana i que va acabar en segona posició, i guanyant els tres següents, assolint així la classificació per la final estatal i ficant-se entre els 20 millors judokes absoluts de tot l'estat espanyol.

Fet important i gratificant per la carrera esportiva de l'Oscar que perseguia aquesta fita des de feia anys i també històric, ja que es la primera vegada que un judoka local assoleix la participació a un campionat d'Espanya Absolut, campionat dels que surten els representants de la selecció estatal.

Comenta aquest article