Esports

Futbol

El Reus B Cambrils queda exclòs de la competició de Primera Catalana

Per Redacció

Últim partit que va disputar el Reus B Cambrils a l'estadi cambrilenc, el passat 3 de febrer d'enguany, contra l'Horta
Últim partit que va disputar el Reus B Cambrils a l'estadi cambrilenc, el passat 3 de febrer d'enguany, contra l'Horta | Berta Ruiz

El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol ha decidit excloure al CF Reus Deportiu B-Cambrils del grup 1 de la Primera Catalana. En un comunicat emès, ahir, la Federació ha pres aquesta decisió per la seva segona incompareixença en els quatre primers partits de lliga: dues incompareixences contra el Llagostera B i el Rubí i dos partits ajornats contra el Júpiter i el Lloret. Segons el comunicat, "per aquest motiu, s'ha acordat excloure'l del campionat amb les conseqüències previstes al articles 294 i 288 del Reglament General".

Per tant, el CF Reus Deportiu es queda sense competir a cap categoria del futbol espanyol. A més, si el club no abona els 221.000 euros que té pendents amb la Real Federación Española de Futbol (RFEF) tampoc podrà participar ni a Segona Catalana ni a Tercera Catalana.

Dues temporades i mitja jugant i entrenant a Cambrils

Recordem que, el Reus B Cambrils va deixar de jugar a l'estadi municipal cambrilenc, el passat mes de febrer. La resta de partits de la temporada passada ja els va jugar a Reus. El filial del Reus Deportiu va estar dues temporades i mitja disputant els seus partits a Cambrils, així com els seus entrenaments. Anteriorment, l'acord entre el club reusenc i l'Ajuntament de Cambrils de cara a que el filial de l'equip reusenc jugués a Cambrils es va signar el 30 d'agost de 2016 i ho van fer Xavier Llastarri, president del Reus Deportiu, i l'alcaldessa, Camí Mendoza, davant la presència de Joan Oliver, l'accionista principal del club; Mingo Capafons, expresident del FC Cambrils i el llavors regidor d'Esports Alfredo Clua. Era el primer any de l'absorció del FC Cambrils per part del Reus Deportiu. El Reus B Cambrils, com es passava a denominar des d'aquell inici de temporada, va jugar la temporada 2016-2017 a la Primera Catalana, categoria a la que acabava de pujar.

El lligam del Reus Deportiu amb Cambrils s'havia establert durant la temporada 2015-2016. Llavors encara existia el FC Cambrils, que estava patint greus problemes econòmics i tenia serioses dificultats per acabar aquella mateixa temporada. En una assemblea extraordinària del FC Cambrils celebrada el 13 de març de 2015 es va acordar l'absorció del FC Cambrils per part del Reus Deportiu. Gràcies a aquell acord pres a l'assemblea del mes de març de 2015, el Reus Deportiu es va fer càrrec de les despeses necessàries per tal que el FC Cambrils pogués acabar aquella temporada.

Comenta aquest article