Societat

Ensenyament

Una setantena d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer rep els diplomes d'anglès de la Universitat de Cambridge

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que van rebre els diplomes
Foto de grup dels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que van rebre els diplomes | Cedida

Una setantena d’alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van recollir, el passat dimarts, els seus diplomes acreditatius del nivell d’anglès dels exàmens que realitza al centre la Universitat de Cambridge. L’acte de lliurament de diplomes va tenir lloc al teatre de l’edifici La Salle del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. En total es van lliurar sis diplomes de nivell Movers, deu diplomes de nivell Flyers, vint-i-vuit diplomes de nivell KET (Key English Test) i vint-i-nou diplomes més de nivell PET (Preliminary English Test).

Com a centre examinador, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va acollir els exàmens el passat mes de maig. L’alumnat va haver de superar proves de gramàtica, redacció, expressió oral i comprensió auditiva. Totes aquestes proves són enviades després a la Universitat de Cambridge, on són avaluades pel seu professorat. Tot l’alumnat de l’escola té la possibilitat de presentar-se a aquests exàmens a partir de quart de primària, per tal d’acreditar el seu nivell d’anglès. Per tal de preparar a l’alumnat, el propi centre ofereix classes d’anglès extraescolars que comencen aquesta mateixa setmana. A primària s’ofereixen els nivells de Movers i Flyers. Els primers acostumen a ser alumnes de 4t i 5è (en funció del nivell), mentre que els segons són de 5è i 6è. A partir de l’ESO, l’alumnat es pot presentar als nivells KET i PET, que s’estudia a 1r i 2n i a 3r i 4t, respectivament, sempre depenent del nivell de coneixement de la llengua dels nois i noies.

Acte de lliurament dels diplomes

L’acte de lliurament de diplomes va comptar amb la presència del president de la Fundació del Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Recasens i el delegat del projecte Cambridge ESOL FECC a la demarcació de Tarragona, Ramón Solé. També hi van participar les professores d’anglès del col·legi Saray Torrado, Sònia López i Eulàlia Cedó. En acabar l’acte de lliurament, els participants van realitzar la fotografia de família i l’escola va oferir un aperitiu a les famílies.