Camp

Solidaritat

La 5a edició de Sosciathlon arriba a Salou, aquest diumenge, per recaptar fons contra l'Alzheimer i la paràlisi cerebral infantil

Per Redacció

Cartell de la cursa que es farà aquest diumenge a Salou
Cartell de la cursa que es farà aquest diumenge a Salou | Cedida

La cinquena edició de Sosciathlon, que té com a objectiu, enguany, assolir fons per a la lluita contra l’Alzheimer i la paràlisi cerebral infantil, es farà aquest diumenge, dia 29 de setembre, a Salou. Les persones participants podran triar, des de les 10 del matí, entre un total de deu activitats previstes, entre les quals hi ha: córrer, caminar, nedar, zumba o una pedalada popular, entre d’altres.

La recaptació solidària de les inscripcions es destina, tradicionalment, a dues entitats, que cada edició són diferents. Enguany, es lliurarà a l’Hospital Sant Joan de Déu (investigació del diagnòstic cognitiu per a nens i nenes amb paràlisi cerebral); i a la Fundació Pasqual Maragall (investigació de l’estudi Alfa per a un futur sense Alzheimer), beneficiàries del 100 % dels ingressos. En el primer cas, es recolliran diners per adquirir una eina de diagnosi cognitiva que avalua el grau d’afectació d’una persona amb aquesta patologia. 

Enguany, la natació esdevindrà en aigües obertes a Salou. Es podrà realitzar un recorregut d’1 km o 2 km o 4 km. L’activitat de córrer o caminar s’inclourà en un trajecte de 5 km i hi haurà una cursa cronometrada. I la pedalada popular es realitzarà en un circuït urbà, apte per a qualsevol nivell.

A la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou també es posaran a la venda productes artesanals arribats de tota la Península Ibèrica; es recolliran també taps per a la Fundació Noèlia i hi haurà una unitat mòbil de donació de sang. A partir de les 12:30h, també es podrà gaudir d’un Vermut Ochentazo, amb Samuel Eme; i a les 13 hores, d’una paella popular, al preu de cinc euros, beguda inclosa.

Sosciathlon, una entitat d’ajuda social esportiva, organitza un esdeveniment poliesportiu cada any. Al 2015, fou la Pineda el lloc escollit. Salou, al 2016; Cambrils, al 2017; La Pineda, al 2018, i enguany, toca Salou, altra vegada. Les inscripcions continuen obertes. al web https://5edicio.sosciathlon.org/; o presencialment en diversos punts que es poden consultar al mateix web. També es podran realitzar el mateix dia de la cursa i a la zona de sortida. El cost de la inscripció va des de 6 fins a 14 euros, depenent de la modalitat.

Comenta aquest article