Informació general

Turisme

La FEHT assegura que la fallida del touroperador Thomas Cook «afectarà molt negativament als empresaris a causa dels impagaments que es patiran»

Per Redacció

Aspecte de la platja del Regueral, aquest estiu
Aspecte de la platja del Regueral, aquest estiu | Lluís Rovira i Barenys

Al voltant d'una vintena d'hotels de la Costa Daurada poden resultar afectats per la fallida de el tourperador britànic Thomas Cook, segons calcula la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). La patronal està recopilant informació sobre les pèrdues que els podria suposar l'anunci de la fallida. Els hotelers ja han anunciat que en cap cas deixaran turistes al carrer i cobriran totes les estades que hi havia contractades a l'Estat espanyol. Si bé avui dilluns no havia previst cap vol de retorn al Regne Unit, finalment s'ha aconseguit reprogramar els tres vols de Thomas Cook previstos des de Reus per avui dimarts a Manchester, Glasgow i Belfast amb altres companyies

Sobre aquesta fallida del touroperador Thomas Cook –el més antic del món–, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona ha emès un comunicat en el què informa que: uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada mitjançant el touroperador Thomas Cook durant aquesta temporada 2019. Fins a la data, ja havien gaudit les seves vacances uns 53.000 viatgers. Així doncs, fins a final de la temporada, s'estima que mancava un 5% del total per fer la seva estança a la Costa Daurada. Segons la FEHT, "els viatgers presents a la Costa Daurada afectats per aquesta fallida rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic".

Des de la FEHT s'assegura que, "es tracta d'una empresa amb una operativa considerable a la Costa Daurada i la seva fallida pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran". La FEHT reclama a les diferents administracions públiques que s'impliquin per tal que, de cara a la propera temporada, es pugui suplir aquesta operativa amb altres touroperadors i companyies aèries. Per altra banda, "la FEHT lamenta la fallida d'una empresa líder en el turisme mundial i, sobretot, la pèrdua de llocs de treball que es produiran a tot el món".

Comenta aquest article