Informació general

Política

L'oposició sol·licita formalment la modificació del funcionament del torn de precs i preguntes als plenaris

Els 10 regidors signants d'aquesta proposta es queixen de l'actual sistema de respondre en bloc totes les preguntes que es formulen a l'apartat final del ple

Per Redacció

Representants dels grups de l'oposició en una roda de premsa conjunta celebrada a principis del mes de setembre
Representants dels grups de l'oposició en una roda de premsa conjunta celebrada a principis del mes de setembre | Berta Ruiz

Els tres partits de l'oposició Cs, PSC i PP junt amb el regidor no adscrit, Joan M. Artigau, han presentat un escrit a l’OAC "per mirar de reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democràtic als plenaris municipals". En l’escrit es fa referència a “la dinàmica de contestar en bloc a les qüestions que plantegen els regidors de l’oposició” de manera que “no es garanteix la qualitat de la fiscalització, convertint el legítim exercici del control de la acció de govern en un caos que desvirtua absolutament una peça fonamental del nostre sistema democràtic”. En aquest sentit, l’oposició considera que “moltes vegades les preguntes no reben resposta, o la que es proposa, no respon al contingut de la pregunta”. Per tot això, amb l’escrit presentat aquesta setmana, es busca aconseguir regular la part final del debat de les sessions plenàries on “l’oposició té el dret a formular totes aquelles preguntes que consideri oportunes per tal d’aclarir aspectes de l’acció del govern, i aquest la obligació de contestar-les d’una forma ordenada i coherent, ja que no dóna només resposta als regidors, sinó també al poble de Cambrils”, asseguren els grups de l'oposició.

Els deu regidors -que se sumen a la petició- sol·liciten també que es respecti allò que marca l’article 88 del ROM on s’assenyala que les preguntes formulades oralment en el decurs d’una sessió “es contestaran per escrit o de paraula en la sessió ordinària següent llevat que la persona interpel·lada les respongui immediatament, el que sembla indicar que, en el cas de que es decideixi donar resposta oral, aquesta hauria de venir a continuació de la pregunta i no diluir-se en una bossa comuna de diferents qüestions. Això desemboca en que no es pot establir un nexe coherent entre la pregunta i la resposta".

Aquesta petició formal arriba després del que qualifiquen de "situació de desconcert" que es va viure en el passat plenari municipal "on el desgavell en els torns de precs i preguntes van acabar per tancar un escenari buit, confós i molt simptomàtic del funcionament veritable de l’actual (des)govern".

 

Comenta aquest article