Camp

Festes

La Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig comptarà amb un seguici nocturn de gegants

Per Redacció

Imatge del cartell de la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig
Imatge del cartell de la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig | Cedida
Els gegants de Mont-roig –Miquel, la Roca, la Pitota i el Pitot– sortiran a ballar el divendres 27 de setembre a la nit. Aquesta és la principal novetat de la Festa Major de Sant Miquel, que tindrà lloc del 21 al 29 de setembre a Mont-roig. Es tracta del primer seguici nocturn de gegants de Mont-roig, una iniciativa que serà possible gràcies a la participació de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, els Grallers de Mont-roig i la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt Pitota i Pitot. El seguici festiu sortirà de davant de la Casa de Cultura a les 22.30 h i recorrerà els principals carrers del poble. La ballada final tindrà lloc a l’aparcament de la Casa Cultura, per seguidament donar inici a una altra de les novetats de la programació, la Festa Blanca, una nit musical amb les cançons més emblemàtiques dels anys 70 i 80.
 
La Festa Major s’iniciarà oficialment unes hores abans amb el pregó de festes, a la plaça de Joan Miró, que anirà a càrrec de la mont-rogenca Pilar Sabaté Martí, i amb els focs artificials des del campanar. El mateix divendres, el Centre Cultural Església Vella acollirà la inauguració de l’exposició 10 anys de Pànic, una mostra que permet conèixer l’evolució d’aquest cicle de terror que des de fa una dècada impulsa el departament de Joventut. A la tarda, els més petits podran gaudir de la festa infantil amb diversos inflables. Una altra de les novetats és el ball amb l’orquestra Costablanca que tindrà lloc la vigília de Sant Miquel, a l’aparcament de la Casa de Cultura. També destaca de la programació l’aposta pels espectacles de carrer que s’han programat coincidint amb el Mercat a l’Antiga, els dies 28 i 29 de setembre.

La importància de les associacions a la programació

Un any més, les associacions de Mont-roig prenen gran protagonisme a la programació de la festa amb l’organització de nombrosos actes. De fet, des de fa uns anys aquesta arrenca amb la Mostra d’Entitats, una jornada impulsada per l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig en què diverses associacions donen a conèixer la seva tasca i ofereixen activitats obertes a tothom. Serà el diumenge 22 de setembre al parc Maria Martori. Aquest any, hi haurà també un Punt Violeta. També diumenge, el C.E l’Areny organitza la Cursa de la Dona, una competició solidària per a recaptar fons per a Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama Grup Àgata. Entitat a qui també es destinaran els beneficis de la tallada de cabells solidària que tindrà lloc durant la Mostra d’Entitats.

Per la seva banda l’associació El Portal organitza el Mercat a l’Antiga, el cap de setmana del 28 i 29, dos dies en què la plaça Mossèn Gaietà Ivern i carrers del voltant s’omplen d’ambient, paradetes i una programació específica de tallers, espectacles i activitats. Coincidint amb aquesta proposta el grup de teatre Els Xuts tornarà a oferir les exitoses representacions del ball de Dames i Vells. La Coral Sant Miquel i el grup de Puntaires de Mont-roig, també estaran presents al Mercat a l’Antiga.

D’altra banda, per segon any consecutiu s’ha preparat una musclada popular amb música en directe, que tindrà lloc el dijous 26 de setembre. I d’entre els actes previs, destaca la gimcana fotogràfica nocturna pera joves el dissabte 21 i el recital líric a la fresca organitzat per l’Associació de Jubilats de Mont-roig.

El programa finalitzarà el dia de Sant Miquel, amb la caminada a l’Areny que cada any organitza aquesta entitat, la tirada intercomarcal de bitlles amb l’Associació de Bitlles de Mont-roig del Camp, la missa de Festa Major, la ballada de gegants, en aquest cas amb els Gegants de la Vila de Mont-roig i la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, acompanyats pels Grallers de Mont-roig i l’aperitiu popular. Ja al vespre, l’espectacle “Cirkifoc” que combina números d’acrobàcia aèria, elements de foc i pirotècnia, posarà punt final a les festes de Sant Miquel.

Concurs de guarniment de balcons i façanes

Per segon any consecutiu s’ha posat en marxa el Concurs de Guarniment de balcons i façanes al nucli antic de Mont-roig, amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana en l’embelliment del casc antic. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins al 19 de setembre, a l’OMAC de Mont-roig o bé a través de la seu electrònica. Les votacions populars es podran fer del 21 al 29 de setembre a les urnes ubicades al Centre Cultural Església Vella i a l’OMAC de Mont-roig. El jurat passarà a visitar les façanes i balcons el dia 26 de setembre.
Finalment, l’Ajuntament torna a organitzar un concurs de fotografies de les festes. Totes aquelles imatges publicades a les xarxes socials que continguin l’etiqueta #StMiquelMontroig19 opten a guanyar diversos premis.

Comenta aquest article