Societat

Solidaritat

«Deixa't prendre el pèl» deixa una nova jornada de solidaritat contra l'ENACH

L'objectiu de la jornada d'enguany era recaptar fons per a l’Associació ENACH (Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro)

Per Berta Ruiz

La quarta edició de Deixa't prendre el pèl va tenir lloc ahir diumenge durant tot el matí, al Port
La quarta edició de Deixa't prendre el pèl va tenir lloc ahir diumenge durant tot el matí, al Port | Berta Ruiz

El Mollet del Rec va ser el centre neuràlgic, ahir diumenge, de la solidaritat cambrilenca. La quarta edició de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl" va reunir, enguany, més de 80 professionals de la barberia, perruqueria i estètica que van tallar el cabell, van afaitar, van arreglar barbes, van pentinar i van fer la manicura amb l'objectiu de recaptar fons per a l’Associació ENACH (Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro) i per a la investigació d’aquesta malaltia que actualment no té cura.

Durant tot el matí, de forma incansable, tots aquests professionals van realitzar els seus serveis a tothom que es va voler sumar a la causa solidària. Petits i grans, homes i dones van passar per les diferents carpes instal·lades. També es van poder fer donatius, comprar productes de marxandatge a les paradetes solidàries, fer degustacions alimentàries a la zona gastronòmica –preparada per Cambrils Societas Coqvinaria–, passar pel photocall a fer-se fotos divertides, així com gaudir de música en directe i l’animació.

Un any més, l’Ajuntament de Cambrils, a través de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social, va impulsar aquesta iniciativa del barber cambrilenc Javier Torrente, que a la vegada, va comptar amb el suport de diferents professionals de la barberia i la perruqueria de diferents parts de Catalunya i Espanya, i la col·laboració del Patronat de Turisme.

Una malaltia "ultraestranya"

L'ENACH és una malaltia "ultraestranya" de la qual només hi ha 65 casos diagnosticats a tot l'Estat, dos dels quals són les bessones de Cambrils. Les malalties ENACH (Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro) són un grup de trastorns neurològics “rars” i genètics que es caracteritzen per l’acumulació anormal de ferro en els ganglis basals. Els principals efectes de les ENACH en els pacients són la neurodegeneració progressiva, provocant dificultat per la deglució, atrofia muscular general, demència, i inclús provocant-los la mort abans dels 25 anys de vida.