Informació general

Formació

L'Ajuntament oferirà, aquest dijous, una sessió formativa sobre la gestió econòmica de les entitats

Per Redacció

Imatge del cartell de la sessió formativa
Imatge del cartell de la sessió formativa | Cedida

L’àrea de Participació de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat una nova sessió formativa per a entitats. La xerrada es titula “La gestió econòmica de les associacions. Associació o cooperativa?” i es portarà a terme dijous 19 de setembre de 18:30 a 20:30 hores a la Torre del Llimó (carrer Creus, 37-39) de Cambrils. La sessió s’adreça a associacions que busquin ajuda per a la gestió econòmica i fiscal, es vulguin informar sobre com regularitzar l’activitat o sobre com gestionar els ingressos i les persones contractades o es plantegin la creació d’una cooperativa per gestionar l’activitat econòmica de l’entitat.

El contingut de la formació es dividirà en dos blocs. La primera part anirà a càrrec de Sabrina Ejarque, assessora econòmica de Col·lectiu Ronda, que explicarà el marc normatiu i la gestió comptable i fiscal, la possibilitat de transformar-se en cooperativa i diferents aspectes de l’economia social i solidària. La segona part comptarà amb Amanda Pérez, de la cooperativa Dignidart de Cambrils, dedicada al marxandatge i productes amb un compromís social, que compartirà la seva experiència amb les persones assistents.

La formació és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia a través d’aquest formulari https://bit.ly/2klA3z3  o escrivint un correu a nferrando@cambrils.org.

La sessió s’emmarca en el pla de formació a entitats que impulsa l’Ajuntament per donar suport a l’associacionisme i enfortir el teixit. Les sessions es dissenyen a mida per enfortir el teixit associatiu de Cambrils, tenint en compte les seves necessitats actuals, inquietuds i reptes. Des de Participació també es treballa amb altres serveis com l’assessorament a entitats, la Mostra d’Entitats, la cessió d’espais i recursos per a entitats, la potenciació del treball en xarxa, els Consells Consells Consultius, el Punt de Voluntariat i Banc del Temps i la dinamització comunitària de les entitats a través d’equipaments municipals com la xarxa de Centres Cívics. A més, l’any passat es va posar en marxa un nou servei d’assessorament jurídic i fiscal per a entitats.

Anteriorment, l’Ajuntament ja ha organitzat cursos per a entitats sobre temes com l’estratègia a llarg termini, la comunicació interna i externa, les diferents maneres de captar fons o les nocions bàsiques de gestió econòmica i fiscal. A més, l'any passat l'Ajuntament va posar en marxa un nou servei d’assessorament jurídic i fiscal per a associacions.

Comenta aquest article