Cultura

Cursos

El Servei Local de Català obre les inscripcions per als cursos del primer trimestre

Per Redacció

Imatge d'una de les classes de català a l'Ateneu Juvenil
Imatge d'una de les classes de català a l'Ateneu Juvenil | Cedida

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega el curs acadèmic amb una oferta àmplia i completa de cursos de català, que donen resposta a totes les necessitats d’aprenentatge, tant de les persones que s’han establert fa poc a Catalunya i encara no coneixen la llengua, com d’aquells que volen millorar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català.

Per això el Servei Local de Català de Cambrils ja té a punt la seva oferta per al primer trimestre del curs 2019-2020. Els nivells i horaris dels cursos es poden consultar al cercador de cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística (https://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/), on es pot fer la cerca per nivell, modalitat, comarca o municipi. També trobareu més informació i els fullets amb l’oferta dels cursos de Cambrils i de Reus al web del CNL, www.cpnl.cat/reus.

A Cambrils els dies 13 i 16 de setembre estan reservats a antic alumnat, el 17 de setembre a les persones que han de fer l’Inicial o el Bàsic 1 i del 18 al 20 de setembre s’atendran les persones que hagin de fer la resta de nivells. Les inscripcions per a Reus són les mateixes dates, mentre que a l’Hospitalet de l’Infant es matricularà del 17 al 19 de setembre.

Podeu consultar lloc d’inscripció i horaris al web www.cpnl.cat/reus o trucant al 977 79 26 88.

Seguint la línia engegada el curs acadèmic 2018-2019, enguany els cursos de català bàsic compten també amb avantatges econòmics per afavorir la incorporació i el seguiment de les persones que no tenen coneixement de llengua catalana o que tenen poques habilitats comunicatives en català, amb l’objectiu que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i sobretot millorar les opcions d’ocupabilitat en l’àmbit laboral.

Una oferta flexible complementada amb les pràctiques lingüístiques

Els alumnes d’alguns cursos de català bàsic (Bàsic 3) incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l’aula i sense el suport directe del docent. Aquest complement per a l’aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i suposa una oportunitat per fer conversa en català en contextos reals, alhora que els alumnes estableixen vincles i relacions en català.

A banda de les pràctiques lingüístiques, el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l’aula que el Consorci organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori representa el valor afegit d’aprendre català al CPNL. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjan d'octubre.

Comenta aquest article