Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Cursos

Es reprenen els cursos de català a l'Hospitalet de l'Infant

Les inscripcions seran els dies 17, 18 i 19 de setembre a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou

Per Redacció

Foto de grup d'alumnes dels cursos de l'Hospitalet de l'Infant
Foto de grup d'alumnes dels cursos de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reprenen els cursos trimestrals de català, després del parèntesi estival, que des de fa uns anys s’imparteixen a l’Hospitalet de l’Infant. Les inscripcions per als tres cursos que s’han organitzat seran els dies 17, 18 i 19 de setembre, de les 16 a les 20 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. Les classes es continuaran fent a l’antiga escola Àster, al costat de la zona poliesportiva.

Els nivells que s’han programat per al primer trimestre del curs 2019-2020 són el Bàsic 1, pensat per a persones que s’inicien en l’aprenentatge de la llengua catalana; l’Elemental 1, adreçat a persones que saben expressar-se en català en converses senzilles, però tenen problemes de correcció i fluïdesa, i un tercer curs, que podria ser l’Intermedi 1 o el Suficiència 1, en funció de la demanda. L’un i l’altre ja s’adrecen a persones que parlen català, però no dominen prou l’expressió escrita. Totes les classes es faran dimarts i dijous a la tarda i començaran el 24 de setembre. El curs E1 serà a primera hora de la tarda, de les 15 a les 17 h; l’I1 o l’S1 serà de les 17.15 a les 19.15 h, i el B1 serà al vespre, de les 19.15 a les 21.15 h.

El CNL i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han optat per oferir el primer mòdul de cada nivell (Bàsic 1, Elemental 1, Intermedi 1 o Suficiència 1) per facilitar que l’alumnat pugui completar els tres cursos de cada bloc en un any acadèmic (de setembre a juny), ja que els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística són trimestrals, la qual cosa permet fer tres cursos en nou mesos. Al final l’alumnat pot obtenir la certificació oficial si supera l’examen.

Durant els dies d’inscripció també s’administraran proves de col·locació a les persones que volen millorar el seu nivell de català però que no saben quin és el curs que els correspon de fer.

El CNL de l’Àrea de Reus també ofereix cursos a Reus, Cambrils i Falset, al Priorat, adreçats a la població major de divuit anys. Aquesta formació es completa amb els cursos en línia a través de la plataforma Parla.cat, de manera que l’alumnat que no pugui assistir a classe té la possibilitat de matricular-se a un curs a distància. Al web del CNL de l’Àrea de Reus ja es poden consultar tots els cursos i les dates d’inscripció.

Comenta aquest article