Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

22 dones que es diuen Camí són homenatjades a l'Ajuntament per celebrar la seva onomàstica

Per Berta Ruiz

Foto de grup de totes les Camí homenatjades
Foto de grup de totes les Camí homenatjades | Berta Ruiz

Un any més, el dia abans de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, es va fer la recepció a les dones i xiquetes que duen el nom de la patrona de Cambrils. Un acte tradicional dins de la programació festiva que, enguany, va reunir un total de 22 homenatjades. La recepció va tenir lloc el passat dissabte al vespre, a la sala de plens del consistori, on l'alcaldessa –Camí Mendoza–va adreçar unes paraules al públic assistent. 

Camí Mendoza va explicar que la imatge de la Mare de Déu va ser trobada al segle XII i que és una evocació cambrilenca de més de 800 anys de tradició. Va apuntar que la primera dona amb el nom de Camí està documentada de l'any 1273 –Camí de Peramoles– i va repassar l'evolució d'aquest nom en el darrer segle. Actualment, segons va dir, hi ha un total de 246 Camí a tot Catalunya, un 17% de les quals són cambrilenques. Actualment, a Cambrils, hi ha 41 dones amb aquest nom. L'alcaldessa va encoratjar a seguir posant aquest nom, perquè no es perdi i perquè és un signe d'identitat de la tradició cambrilenca.

L'acte va seguir amb una actuació musical a càrrec de l'alumna de l'Escola Municipal de Música –Martina Bru– acompanyada del professor Dídac Arcas. A continuació es va fer l'entrega d'un record fet per l'artista cambrilenca Marta Nolla. Les homenatjades que van acudir a l'acte van ser: Camí Bas Cabré, Maria del Camí Blasco Ferré, Camí Callejas Medina, Maria del Camí Capafons Figuerol, Camí Cruz Caballé, Maria del Camí Fortuny Albi, Maria del Camí Franch Gené, Maria Camí Gibert Garriga, Maria del Camí Martí Badia, Camí Mas Barrabeig, Camí Mendoza Mercè, Camí Mingote Amorós, Maria del Camí Ortiga Ferré, Maria del Camí Palomares González, Camí Panicello Castillo, Camí Pozo Strens, Camí Prats Recasens, Maria del Camí Primé Vidiella, Camí Recasens Vernet, Camí Rom Ortoneda, Maria del Camí Serra Vidiella i Camí Vernet Bas.

Enguany, hi van assistir els regidors: Jaume Gila, Alejandro Garcia, Lluís Abella, Marta Borràs, Josep M. Vallès, Cinta Ballesté, David Chatelain, Patrícia de Miguel, Natàlia Pleguezuelos, Enric Daza, Oliver Klein, Yolanda Burgos, Santi Gámez i Juan Carlos Romera. Per cloure l'acte es va fer la tradicional fotografia de família i, posteriorment, un refrigeri al vestíbul de l’Ajuntament.

Comenta aquest article

Galeries relacionades