Societat

Festa Major

Cap de setmana intens de Festa Major amb les entitats festives com a protagonistes

Ahir es va fer l'espectacle infantil per a la canalla, a l'auditori del parc del Pinaret, a càrrec del grup Ambauka

Per Redacció

El grup animació Ambauka va animar la canalla, ahir, al parc del Pinaret
El grup animació Ambauka va animar la canalla, ahir, al parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí desplegarà, aquest proper cap de setmana, una intensa programació festiva coincidint, aquest proper diumenge, amb la diada de la Festa Major. Ahir a la tarda, l'auditori del parc del Pinaret acollia l'espectacle d'animació infantil "Campi qui pugui", a càrrec del grup Ambauka, completant uns setmana d'activitats amb la canalla com a protagonistes.

Avui, al vespre i nit, l'activitat festiva s'inicia amb les activitats familiars vileres i el sopar popular organitzat pel Casal Popular El Polvorí, a la plaça del Setge. Demà dissabte, a partir de les 13h, es farà el vermut casteller al passeig d'Albert i per la tarda, pels carrers del Barri Antic, tindrà lloc la festa bastonera amb la participació de diferents colles vingudes d'arreu de Catalunya. Al vespre hi haurà la recepció institucional a les Maria del Camí, a la sala de plens de l'Ajuntament. I a la nit, un dels actes més esperats pel jovent com és la Pujada de la Galera. El seguici amb la Galera, el Marquès de los Vélez i el Boc de Vandellòs, acompanyats per les xarangues Bandsonats i Tocabemolls, sortirà del passeig de les Palmeres fins arribar a la plaça de la Vila i repartint la beguda Caminet durant tot el recorregut. A la plaça de la Vila, com a fi de festa, hi haurà el concert de Miquel del Roig.

Seguici, actes al voltant de l'Ermita i ball parlat, el diumenge

El diumenge 8 de setembre l'activitat festiva començarà amb les matinades pels carrers del Barri Antic i, posteriorment, amb el seguici festiu des de la plaça del Setge fins l'Ermita, amb la participació de tots els elements festius cambrilencs. Després de la Missa solemne es farà l'ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, al pati de l'Ermita, la ballada dels elements festius, el vermut i les sardanes. A la tarda, a la plaça de la Vila, es farà la doble representació del ball parlat Vileros i Mariners i, tot seguit, els balls de lluïment dels elements festius cambrilencs que posaran el punt i final a un cap de setmana intens.

Comenta aquest article