Cultura

Exposició

Álvaro Ramos presenta «Àcid, joguines i cartró», una colorista i surrealista mostra pictòrica

Per Berta Ruiz

Álvaro Ramos al costat d'algunes de les peces de la seva exposició
Álvaro Ramos al costat d'algunes de les peces de la seva exposició | Berta Ruiz

La Sala Àmbits del Centre Cultural acollia, ahir al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició "Àcid, joguines i cartró" d'Álvaro Ramos. Es tracta d'una colorista col·lecció d'acrílics pintats majoritàriament sobre cartrons i d'altres sobre tela i fusta –materials humils– que aporten instants de reflexió i de temes que preocupen l'artista. Álvaro Ramos, que és dissenyador gràfic, va explicar a revistacambrils.cat que, "així com la literatura la vaig descobrir cap als 12 anys, el fet de dibuixar bé em ve de genètica del meu pare".

Álvaro Ramos defineix la temàtica de la mostra "com una mica surrealista" i sorgida "de situacions que jo veig pel carrer i que després pinto". De fet, hi ha una sèrie d'homes i dones –amb uns rostres força caricaturescos– que estan dins d'una capsa de cartró. Aquesta idea va sorgir fa uns 3 anys arrel d'una visita a Madrid. "El meu fill volia fer el Camino de Santiago –venia d'Uruguai– i ens vam trobar a Madrid, un lloc on jo no hi havia estat mai. Un dia vaig anar a la plaza Mayor i hi havia un home menut dins d'una capsa de cartró gran i es guanyava la vida, per dir-ho d'alguna manera, espantant i divertint a la gent... D'aquí ve la idea de la majoria dels quadres. Altres són temes socials, doble moral..."

Sobre els materials utilitzats, Ramos comenta que usa l'acrílic, el cartró, algun llenç i alguna fusta: "el cartró és que el que trobo pel carrer, el tallo, el reciclo, el pinto...". Amb aquesta mostra –que es podrà visitar fins el 27 d'octubre–, Álvaro Ramos s'estrena amb una exposició en solitari. Al seu país natal, Uruguai, ja n'havia intervingut en alguna col·lectiva.

Imatges d'alguns dels quadres de la mostra instal·lada a la Sala Àmbits

 

Comenta aquest article