Informació general

Política

L'oposició critica la «inacció i la falta de transparència» de l'equip de govern

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de l'oposició, aquest matí. D'esquerra a dreta: David Chatelain (PP), Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC) i Joan M. Artigau (no adscrit)
Roda de premsa de l'oposició, aquest matí. D'esquerra a dreta: David Chatelain (PP), Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC) i Joan M. Artigau (no adscrit) | Berta Ruiz

Els portaveus dels tres grups de l'oposició –Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC) i David Chatelain (PP)– juntament amb el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– van oferir una roda de premsa conjunta, ahir al matí, per criticar la "inacció" de l'equip de govern i la seva "falta de transparència". Per començar, el regidor de Cs –Juan Carlos Romera– va fer repàs del tempo marcat per l'equip de govern d'ençà del ple d'investidura i de la seva lentitud a l'hora de fer públic el repartiment de les diferents àrees. Romera va recordar que durant tot aquest temps "es va perdre pel camí un regidor, Joan M. Artigau, que havia donat suport a l'alcaldessa al ple d'investidura". En aquest punt, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va afirmar que, "amb al meu vot vaig fer alcaldessa a la senyora Camí Mendoza, però posteriorment, em vaig veure relegat als no adscrits". Artigau va lamentar que, a dia d'avui, "no tinc ni despatx ni ordinador i no puc fer el seguiment com a regidor electe que sóc. Gràcies als companys de l'oposició que m'han brindat un espai i la informació. És l'exemple d'una ineficiència més de l'equip de govern".

Juan Carlos Romera (Cs): "Aquesta és la dinàmica per a governar un ajuntament?"

Sobre el repartiment de les diferents regidories, Juan Carlos Romera (Cs) va dir que, "al ple d'aprovació del cartipàs va quedar de manifest que el repartiment es basava en parcel·les de control. Creiem que les polítiques han de ser transversals i no regnes de taifes. A més, la transparència tampoc és la seva senya d'identitat i l'alcaldessa ja va deixar entreveure que les comissions informatives són bàsicament un 'destorb' i segueixen ocultant informació com per exemple amb el tema de la dimissió del gerent d'Aparcam que encara no s'ha convocat cap consell d'administració". El portaveu de la formació taronja va lamentar que les "comissions informatives queden buides de contingut" i que al llarg de l'estiu tampoc s'ha donat resposta a temes urgents que tenen a veure amb la imatge turística del municipi. "Aquesta és la dinàmica per a governar un ajuntament?" va dir.

Ana López (PSC): "Lamentem la inacció del govern, la poca col·laboració i les poques ganes d'explicar"

Per part del PSC, la seva portaveu –Ana López– va criticar que s'hagi programat un ple extraordinari –per demà dimarts– sense cap justificació o que es cancel·lés el ple de juliol sense cap explicació. "Van amb el pilot automàtic i demà es passaran punts de pur tràmit, altres de donar compte... Lamentem la inacció del govern, la poca col·laboració i les poques ganes d'explicar; no és un govern novell perquè l'alcaldessa és coneixedora dels temes de Cambrils. Hi ha moltes coses que podrien estar en camí i no tenim coneixement que s'estigui fent res, estem decebuts". Sobre les comissions informatives, López també va criticar que "l'alcaldessa li va treure importància i és el lloc on nosaltres traiem la informació i podem preguntar. Alguns regidors parlen molt però no concreten res i d'altres no responen. Te sents impotent, perquè no podem fer la nostra feina. Alguns regidors tenen manca de capacitat o falta de coneixement sobre els temes –per als nous és normal– però el més greu és la manca d'interès".

David Chatelain (PP): "Aquest govern ha tingut l'inici de mandat menys productiu de la història de Cambrils"

El regidor del PP –David Chatelain– també es va expressar en la mateixa línia. Segons el popular, "aquest govern ha tingut l'inici de mandat menys productiu de la història de Cambrils; sembla que l'alcaldessa està més preocupada per la cadira com a diputada provincial. Amaguen el cap sota l'ala, no donen solucions ni alternatives, aquest govern no compareix. És un govern que persisteix en l'al·lèrgia a la transparència: per exemple encara no s'han donat explicacions sobre la dimissió del gerent d'Aparcam o del possible perill del futur del Festival Internacional de Música". Chatelain va afirmar que, "l'oposició no estem per posar pals a les rodes, sinó per fer la nostra tasca de fiscalització. Aquest és un govern sense objectius que no dóna resposta als problemes. Podem parlar de la falta de neteja, de la recollida d'escombraries, de l'estat de les voreres, de l'incivisme... tampoc s'ha parlat del top manta i no tenim constància que s'hagi fet cap acció. Aquí no es ve a aprendre, sinó a prendre decisions i a treballar pel municipi".

Comenta aquest article