Esports

Solidaritat

Pedals Non Stop tanca la seva setena edició amb uns 5.000 euros de beneficis per a la investigació contra el càncer infantil

De cara a l’edició vinent, l’organització preveu una sèrie de millores per a l'esdeveniment

Per Redacció

Imatge de la setena edició del Pedals Non Stop, aquest passat dissabte, al passeig de les Palmeres
Imatge de la setena edició del Pedals Non Stop, aquest passat dissabte, al passeig de les Palmeres | Berta Ruiz

L’esdeveniment solidari de cycling més gran de Catalunya, el Pedals Non Stop, va cloure aquest passat dissabte 31 d'agost, la seva setena edició amb mig miler de participants, al passeig de les Palmeres. Els beneficis recaptats durant la jornada s’estima que seran d’uns 5.000 euros, que aniran destinats íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, per a la investigació contra el càncer infantil.

Divendres a la tarda va començar aquesta cita solidària amb el primer centenar de bicis que es va muntar i una Master Class impartida pels instructors voluntaris. Dissabte al matí, van arribar els tràilers carregats amb la resta de bicicletes que els voluntaris de l’esdeveniment van anar disposant al passeig. A quarts de quatre de la tarda ja van començar a arribar els primers participants, vestits amb la samarreta d’enguany –de color taronja fluorescent–. El grup Batukat va amenitzar l’espera, fins les cinc de la tarda, que és quan els pedals van començar a moure’s al ritme de les indicacions dels instructors.

Des de primera hora de dissabte, segons va informar l’organització, diversos curiosos van apropar-se a l’estand de l’esdeveniment per aconseguir la seva plaça però, com que feia més de dues setmanes que les entrades estaven exhaurides, es va obrir una llista d’espera.

Al llarg de l’esdeveniment esportiu, els participants van disposar d’un punt de subministrament d’aigua i fruita, per recuperar forces. A més, durant tot el dia, es va poder comprar marxandatge de l’Hospital Sant Joan de Déu –com caramels o braçalets– i del propi Pedals Non Stop –samarretes, mitjons o malles de cycling–. Gràcies a aquests ingressos i a les entrades venudes, la xifra que s’espera donar al Sant Joan de Déu és d’uns 5.000 euros, segons Martín Pagliano, el creador i màxim responsable de l’esdeveniment. L’any passat, que hi va haver 350 bicis, el donatiu va arribar fins als 3.500 euros.

Millores per a la propera edició

L’objectiu, de cara a properes edicions, és seguir augmentant el nombre de bicis i sempre amb una vocació inequívoca: "que la quantitat a donar sigui la màxima possible", tal i com afirma Pagliano. És per això que un dels pilars que sustenta l’esdeveniment, a banda de la feina de tota l’organització i instructors –que és completament altruista–, és aconseguir el màxim nombre d’espònsors.

Amb la mirada ja posada en l’edició de l’any que ve, Pagliano detalla que vol que hi hagi més qualitat del servei i preveu una sèrie de millores. Per exemple, que hi hagi més control a la zona d’accés, i també unes millors zones de WC i d’avituallament, amb més fruita i aigua fresca.