Societat

Festa Major

Apoteosi del foc (conté galeria fotogràfica)

La Nit del Foc, en la seva 28 edició, va congregar milers de persones al Barri Antic que van poder gaudir del foc i les espurnes i d'un espectacular espectacle pirotècnic (conté galeria fotogràfica)

Per Lluís Rovira i Barenys

La plaça de la Vila, plena de gent sota les espurnes dels diables, ahir a la nit
La plaça de la Vila, plena de gent sota les espurnes dels diables, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

Els carrers del Barri Antic van viure una veritable apoteosi del foc, aquest passat dissabte en motiu de la celebració de la 28a edició de la Nit del Foc. Una gernació va participar en la festa d'enguany, tant a la tarda en el correfoc infantil com ja a la nit amb tot el barri rendit al regnat dels diables i de les bèsties de foc. Una gran participació que s'ha de comptar en milers de persones entre les que van participar activament al correfoc com les que es van mirar la festa una mica més de lluny. Una festa que es va rematar amb un espectacular espectacle pirotècnic i amb un concert al Parc del Pinaret. La colla gegantera Tota l'Endenga, organitzadora de la Nit del Foc juntament amb el departament de festes de l'Ajuntament, va veure recompensats els seus esforços amb la gran resposta de la gent.

Correfoc infantil

La plaça de la Vila es va omplir de gom a gom, a la tarda, per presenciar l'arrencada del correfoc infantil, que enguany ha comptat amb tres bèsties de foc petites i dues colles de diables infantils. Tots els grups participants van fer la primera encesa a la plaça i, a continuació, van seguir pels carrers del Barri Antic fins que una estona més tard van retornar al punt de partida on es va tancar el correfoc amb una encesa conjunta de les bèsties de foc, primer, i amb una de diables a continuació. El punt i final el van posar els gegantons Marquès de los Vélez i Cabo Quiñones, acompanyats dels grallers i timbalers de Tota l'Endenga, al mateix temps que se servia coca amb xocolata i beguda per a la canalla participant al correfoc. En aquest correfoc infantil es va produir un desgraciat accident que va afectar un dels membres de la Cabra Petita de Reus, que va patir cremades a l'esquena i va haver de ser portat a urgències i, posteriorment, hospitalitzat.

Gran Nit del Foc

La Nit del Foc va arrencar des de la plaça de la Vila, un cop hi va fer la seva entrada el Marquès de los Vélez acompanyat pels portants de les torxes i del grup de Timbalers Cop de Cap, que van fer ballar el Marquès a la plaça. El foc es va iniciar amb l'encesa d'uns elements pirotècnics instal·lats a tota la plaça que van donar pas a l'entrada de les diferents colles de diables i a les bèsties de foc, provinents de diferents indrets de la geografia catalana. La plaça estava a rebentar de gent que poc a poc va anar escampant-se, alguns acompanyant les colles de diables i bèsties de foc i d'altres buscant un altre lloc per poder observar el correfoc. Els diables i les bèsties de foc van anar recorrent els carrers i places del Barri Antic fins a fer la seva entrada a la plaça del Setge, on es va fer l'encesa final de cada colla i l'encesa conjunta amb tots els participants. Tot seguit, un intens i eixordador espectacle pirotècnic va posar el punt i final al correfoc. La festa va continuar al parc del Pinaret amb el concert que va tenir com a protagonistes els grups Pepet i Marieta i Dalton Bang, que van posar el toc musical fins passades les quatre de la matinada.