Informació general

Formació

L'Ajuntament programa més de 50 activitats formatives per al curs 2019-2020

La Guia Formativa 2019-2020 ja es pot trobar als edificis municipals i també es pot consultar online

Per Redacció

Imatge de la Guia Formativa 2019-2020
Imatge de la Guia Formativa 2019-2020 | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha programat més de 50 activitats formatives per al curs 2019-2020 amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, actualitzar coneixements o adquirir habilitats per cobrir necessitats derivades dels nous reptes professionals o de creixement personal. Aquesta àmplia oferta formativa és fruit de la suma d’esforços de diferents Departaments de l’Ajuntament, principalment els d’Ensenyament i Polítiques Actives Ocupació, Cultura i Joventut.

Totes les activitats programades estan recollides i ordenades a la quinzena edició de la Guia Formativa, que edita l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania la recerca dels cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i preferències. La guia s’ha difós amb una tirada de 6.000 exemplars que s’han repartit pels diferents edificis municipals i també es pot consultar online des d’aquest enllaç. Es poden consultar les dades d’inici de matriculació de les diferents activitats formatives a la mateixa guia. En la majoria de cursos es pot realitzar la matriculació online a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers: (www.cambrils.cat/inscripcions). En el cas dels cursos de nivells superiors la matriculació és presencial perquè requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir.

Les activitats programades tenen preus assequibles, amb descomptes per a joves i aturats i en alguns casos estan subvencionats, i en alguns casos estan subvencionats, amb la voluntat de facilitar l’accés al coneixement i al desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal. Cal tenir en compte que no és un oferta tancada, ja que al llarg de l’any es van incorporant noves propostes.

Aquest any cal destacar com a novetats la reducció dels preus dels cursos de Formació Professionalitzadora Municipal per fer més assequible la formació a la ciutadania i la programació de cursos amb certificat de professionalitat gratuïts que aniran a adreçats prioritàriament a persones desocupades.

Activitats formatives professionalitzadores

En l’apartat d’activitats formatives professionalitzadores, es mantenen els cursos consolidats d’idiomes de preparació dels exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge, el PET i el FIRST. També s’ha programat un curs de Francès atenció al públic: nivells bàsic i intermedi per adquirir les eines necessàries per fer una atenció bàsica i fluida al client en idioma francès.

La guia també inclou la programació de cursos organitzats pel Servei Local de Català per aquells que volen aprendre o consolidar els seus coneixements de Llengua Catalana.

En l’àmbit dels serveis a la comunitat a la persona i l’empresa, es realitzarà una nova edició del curs de Monitor/a de menjadors escolars, molt demandat pels usuaris, que a banda de la teoria compta amb 15 hores de pràctiques en escoles de Cambrils. També, s’ha programat el certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials amb pràctiques a empreses del sector de 450 h (370 h de teoria + 80 h de pràctica).

En l’àmbit del comerç s’han programat dos cursos: el de Creació d’una botiga de comerç electrònic per vendre productes per Internet i Gestor/a de magatzem amb carnet de carretó amb hores de pràctica en el maneig del carretó i que permetrà a l’alumnat que superi el curs poder obtenir el carnet professional de carretó elevador frontal.

Pel que fa als cursos de seguretat i salut laboral, es manté un curs de Manipulador d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador.

En l’àmbit de manteniment i construcció s’ha inclòs el primer mòdul del Certificat de Professionalitat de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques anomenat Replanteig d’instal·lacions solars fotovoltaiques de 150 h.

Entre els cursos de Formació Professional per a l’Ocupació adreçada a treballadors en actiu s’organitzaran inicialment un de Tècniques de venda i formació de venedors i un de Nòmines i seguretat social nivell I i posteriorment d’altres de diversos àmbits segons atorgament.

Creixement personal i creació artística

A la Guia hi ha altres propostes per al cos i la ment destinades a la persona i al seu creixement. Es manté l’oferta de salut i creixement personal amb els cursos de Ioga i Pilates, Endolla’t i Akademia.

S’ha programat un Cicle de xerrades sobre “Dona i Salut” a càrrec d’experts del projecte Vitampleni, que inclouen nutricionistes, psiconeuroinmunòlegs i l’educadora física i coach nutricional Astrid Barqué. Les xerrades seran: “La importància d’una bona salut intestinal”, “Alimentació i cicle hormonal” i “Alimentació i menopausa”.

A banda, també s’ha programat en aquest àmbit el curs Tècniques per fer presentacions de projecte.

En l’àmbit de la Creació Artística es manté l’oferta dirigida als adults amb un Taller de pintura i dibuix, un Curs complet de Fotografia digital i un Taller de Narrativa. Com a novetat d’enguany, s’ha programat un curs de pintura oriental Pinzellades de Bambú, que ens permetrà aprendre les tècniques bàsiques del sumi-e experimentant amb diferents papers i pinzells. També, tindrem l’oportunitat d’aprendre noves tècniques de cuina al Taller de Cuina Xinesa.

Altres programes formatius

A la Guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació com ara el Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents”, el Pla de Transició al Treball (PTT) i els Tallers de música en família.

Aula Mentor

Des d'Aula Mentor Cambrils se segueix oferint un seguit de cursos a distància a través d'un sistema de formació còmode, flexible i de qualitat, dirigit a les persones adultes, que desitgin ampliar les seves competències personals i professionals. La matrícula és oberta permanentment (excepte a l'agost) i no hi ha límit de places, per això és una bona alternativa que complementa i/o amplia l'oferta presencial de cursos de l'Ajuntament de Cambrils.

L' oferta actual es composta de 165 cursos, seleccionats amb l' intenció de donar cobertura a les necessitats formatives més demandades avui en dia, i que s'agrupen en diverses categories com ara els idiomes (8 nivells d'anglès), la informàtica (amb cursos dins les famílies Ofimàtica, Internet, Programació, Disseny Web i Disseny i d'Autoedició), l'emprenedoria (com ara els cursos Creació d'una PIME, Comptabilitat, Màrketing on-line...), les instal·lacions, l'educació, la salut, l'energia, l'ecologia, els mitjans audiovisuals, la cultura i formació en general, així com cursos de caràcter professional de les famílies professionals d'Hoteleria i turisme, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, entre altres.

Comenta aquest article