Informació general

Transports

El sector ferroviari de la CGT anuncia noves aturades parcials de Renfe per avui i diumenge

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un tren aturat a l'estació de Cambrils
Imatge d'arxiu d'un tren aturat a l'estació de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Avui divendres 30 d'agost i el proper diumenge 1 de setembre –en un horari de les 12 a les 14 hores i de les 20 a les 24 hores– seguiran les aturades parcials convocades pel sector ferroviari de la CGT, ja duts a terme els passats 31 de juliol i 14 d'agost. Segons un comunicat emès pel Sindicat, "reclamem un augment del nivell de contractació per mitigar la falta de plantilla existent en totes les àrees de Renfe, la qual cosa està repercutint negativament en el servei i perjudicant als usuaris i usuàries del ferrocarril, el qual nosaltres si considerem servei públic, a diferència de la Direcció de RENFE i el Ministeri de Foment"

Amb aquestes noves aturades reclamen els següents punts:

- Més personal de tallers: Per poder actuar amb més celeritat i garanties en la reparació dels trens i evitar supressions de circulacions per avaries.

- Més personal a taquilles i informació, per evitar el continuat tancament d'estacions per falta de personal i el deteriorament del servei.

- Més personal en conducció: per evitar la supressió de trens per falta de maquinistes.

- Més personal en intervenció. Per evitar la circulació de trens sense personal que atengui els / les viatgers / es i que auxiliï al maquinista en tasques de seguretat en la circulació.

"Necessàries millores en el ferrocarril convencional i necessitats de personal"

El comunicat, el sector ferroviari de la CGT manifesta que "si hem arribat a la convocatòria d'aquestes aturades és pel bloqueig de qualsevol tipus de solució negociada per la Direcció de RENFE i pel Ministeri de Foment, al qual ens vam tornar a dirigir per carta el passat dia 5 d'agost sol·licitant la seva intervenció directa per evitar aquestes aturades i posar solució a les mancances que patim en el ferrocarril i al qual el Ministre de Foment –José Luis Ábalos– ha fet cas omís. Les necessàries millores en el ferrocarril convencional i les necessitats de personal estan en coneixement de l'actual ministre de Foment, que fins el reconeix públicament en declaracions en premsa, on l'última informació anunciada d'incorporar a 60 persones que procedeixen de l'Exèrcit a Renfe, per acords interministerials, ens sembla un pedaç insuficient i dreceres a la necessària convocatòria d'oferta d'ocupació pública obert a tota la ciutadania, que atengui totes les necessitats per donar un bon servei públic en el ferrocarril. Pel que fa als Serveis Mínims impostos del Foment, els considerem abusius i limiten el Dret de Vaga, deixant només a un 7% de la totalitat de la plantilla que treballa els dies d'aturada amb possibilitat de secundar-la, amb un 93% de serveis mínims nomenats"

Des del Sindicat demanen "a la ciutadania en general, i als usuaris i usuàries del ferrocarril en particular, comprensió i suport a aquestes mobilitzacions i exigència als poders públics d'un servei públic ferroviari social i segur"

Comenta aquest article