Informació general

Serveis

Queixes per l'estat de la neteja viària i de la recollida d'escombraries

El regidor de Serveis –Lluís Abella– ha reconegut que "sempre es pot netejar molt més, però l'agost és la punta màxima d'ocupació". Abella ha comentat que "tenim tots els efectius al carrer" i ha lamentat l'incivisme de molts ciutadans

Per Berta Ruiz

Imatge d'una bateria de contenidors desbordada al carrer de les Drassanes
Imatge d'una bateria de contenidors desbordada al carrer de les Drassanes | Cedida

L'estat de la neteja viària i de la recollida d'escombraries a Cambrils és un tema recorrent quant a queixes per part del ciutadà. En les darreres setmanes, revistacambrils.cat ha rebut diferents queixes –acompanyades d'imatges fotogràfiques– referents a aquesta qüestió. Els contenidors desbordats i amb bosses de brossa pels costats, brutícia i restes d'escombraries al voltant de les bateries dels contenidors o les taques dels orins i els excrements de gos són les principals crítiques dels usuaris. Recordem que, recentment, es va fer el canvi dels contenidors soterrats en el marc del nou conveni signat amb Secomsa. Els nous models però, semblen no ser del grat de molta gent, per la seva estructura. De fet, sembla que els contenidors s'omplen més ràpidament donat que la boca d'entrada no està centrada i queda un espai buit que no s'acaba d'omplir.

Preguntat per aquest tema, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana –Lluís Abella– ha reconegut que "sempre es pot netejar molt més, però també hem de tenir en compte que el mes d'agost és la punta màxima d'ocupació a Cambrils". El regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana ha comentat que, enguany s'han rebut menys queixes que altres anys quant a la neteja viària i la recollida d'escombraries; "però sempre n'hi ha de queixes perquè és un tema molt susceptible".

Pel que fa a la capacitat dels contenidors, Abella ha dit que "és la mateixa" que la dels contenidors antics i que, "els contenidors estan preparats per a la recollida de la brossa domèstica amb bosses que hi càpiguen. Tenim una lluita molt gran contra l'incivisme, perquè l'incivisme ha crescut". Sobre el pas dels camions de la recollida d'escombraries, Abella ha explicat que, "tampoc es poden fer totes les vegades que vols, perquè passar amb els camions a segons quines hores també es generen queixes dels bars i restaurants per les olors a les terrasses o perquè es generen taps de trànsit, etcètera. Tenim unes furgonetes petites que totes les tardes passen pels contenidors, van recollint i van netejant. Tenim tots els efectius al carrer".

Lluita contra l'incivisme

El regidor Lluís Abella ha volgut incidir en l'incivisme de molta gent que, "el paguem tots de la butxaca". Ha apuntat que, "a vegades si hi ha una bateria de contenidors plena, normalment hauríem d'anar a la següent perquè acostuma a no estar molt lluny, però molta gent no ho fa i ho deixa a fora. Tenim l'exemple de les places de l'Eixample Platja –Lluís Companys i Francesc Macià– que es van posar contenidors aeris en un costat i es va reforçar al costat de la via amb dos bateries, però la gent no hi va i prefereix deixar la bossa a fora als contenidors de baix. També hi ha casos que hi ha bosses de brossa a fora i el contenidors està mig buit. No són excuses, perquè sempre es pot netejar més, però hem de reduir molt l'incivisme. També avisarem l'empresa Secomsa perquè tingui més cura a l'hora de descarregar els contenidors" per tal que no quedin restes tirades pel voltant de les bateries.

Sobre una major conscienciació cívica, Abella va apuntar que "volem fer campanyes de sensibilització, treballar-ho a les escoles i fer molta pedagogia. També estem preparant un cos d'agents cívics –es va aprovar en una moció al plenari– perquè assessori a al gent. Ara s'està treballant en això i a veure si aconseguim impulsar aquest grup".

Pel que fa als excrements de gossos, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana ha comentat que, "és un tema molt sensible i també d'educació. Des de la Policia Local s'estan posant multes i seguirem en aquest camí. Em sap greu, però hi haurà d'haver una mica de mà dura, perquè sembla que és l'únic que la gent entén".

A dalt, restes de deixalles al voltant d'un contenidors al carrer de les Drassanes i, a sota, taques de les orines dels gossos (Cedides)

 

Comenta aquest article