Informació general

Urbanisme

L'Ajuntament renova l'enllumenat de la urbanització Les Mimoses

Per Redacció

Aspecte actual del carrer de Menorca, amb el nou enllumenat
Aspecte actual del carrer de Menorca, amb el nou enllumenat | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils ha renovat l'enllumenat de la urbanització Les Mimoses, ja que disposava d'una instal·lació antiga que estava degradada pel pas del temps i tenia un nivell d'il·luminació molt baix i amb una tecnologia obsoleta. Els nous fanals són més eficients pel que fa al rendiment i permeten reduir el consum elèctric i la contaminació lumínica.

La renovació d'aquesta urbanització, situada a la zona de ponent del municipi, ha consistit en la substitució de 45 fanals amb les corresponents columnes, llumeneres i làmpades de 5 carrers -Aranjuez, Mallorca, Menorca, Newton i Vitòria-, a més d'un canvi del quadre de comandament de l'enllumenat. Amb aquesta acció també s'ha permès millorar la il·luminació i adaptar aquesta a la normativa de contaminació lluminosa i ordenació ambiental, evitant l'emissió de llum al cel.

Els treballs que s'han dut a terme han sigut el desmuntatge de les columnes i llumeneres, la demolició dels paviments i fonaments existents, l’excavació de rases i pous per soterrar el cablejat de la xarxa, la construcció de nous fonaments, la col·locació de les noves columnes de planxa d’acer galvanitzat i de les noves llumeneres, la reposició dels paviments, el transport de runes a l'abocador i el restabliment de la connexió elèctrica. Aquesta actuació ha estat finançada pel Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017-2020 de la Diputació de Tarragona.

Comenta aquest article