Societat

Festes

La música i les activitats per a la canalla centren la recuperació de les Festes de l'Eixample Platja

El sopar del dissabte a la nit va aplegar unes 170 persones al passeig de Lluís Companys

Per Lluís Rovira i Barenys

La festa de l'escuma va cloure els actes festius de les Festes de l'Eixample Platja
La festa de l'escuma va cloure els actes festius de les Festes de l'Eixample Platja | Cedida

El barri de l'Eixample Platja va celebrar, aquest passat cap de setmana, els festes del barri. Els actes festius, que es es van iniciar el passat divendres al vespre, al passeig de Lluís Companys, amb el pregó i es van tancar el diumenge a la tarda amb la festa de l'escuma per a la canalla, va recuperar el format de fa dos anys després que l'any passat fossin els bars de la zona qui s'encarreguessin de muntar una programació musical. Així doncs, des de l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja es va preparar un programa d'actes que va començar el passat divendres al vespre amb el pregó, que va anar a càrrec del regidor del barri, Enric Daza. El pregoner va recordar que havia nascut i crescut al barri de l'Eixample Platja i va fer un breu repàs de com va veure el creixement urbanístic del barri. Daza va dir que "actualment, el barri està ensopit però ens posarem de seguida a parlar-nes amb el president de l'Associació de Veïns per solucionar-ho". Daza es va acomiadar a l'estil "foraster" amb un "gent del Barri de l'Eixample Platja, sou molt bona gent!". Després del pregó, va ser el DJ Chavo qui es va encarregar de posar música fins ben entrada la nit.

Música, àpats i activitats per a la canalla

El dissabte i diumenge van estar farcits d'activitats per a la canalla, per una banda, i de música combinada amb gastronomia, per una altra. Així doncs, durant el dissabte al matí els més petits van poder gaudir dels inflables i de les cucanyes, que van comptar amb la col·laboració de la branca de Pioners i Caravel·les de l'Agrupament Escolta Gent de Mar. Al migdia es va fer el vermut rumber, amb la música de Bali Cejas d'acompanyament i a la tarda, una sessió de karaoke. A la nit es va fer el sopar popular, amb fideus rossos, en el que hi van prendre part unes 170 persones. En el decurs del sopar es va sortejar un lot de productes donats per la Plataforma Empresarial Eixample Platja i, posteriorment, es va celebrar el ball amb el Trio Guarachá.

El diumenge 18 d'agost, la programació festiva va continuar abocada a les activitats pels més petits. Pel matí hi va haver una nova sessió d'inflables refrescants i ja a la tarda, es va fer el fi de festa amb la Festa de l'Escuma. Al migdia, es va celebrar el vermut popular. Des de l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja es destacava la participació que hi havia hagut als diferents actes de la programació festiva. Agustí Salvadó, president de l'entitat, es mostrava molt satisfet de la resposta de la gent al mateix temps que agraïa la col·laboració de l'Ajuntament en la cessió de l'escenari i d'altres aspectes de caràcter tècnic. Salvadó manifestava a revistacambrils.cat que "la resposta de la gent ens anima a seguir", al mateix temps que demanava que la gent del barri "s'apunti a l'Associació de Veïns. No es paga cap quota ni hi ha cap intenció de fer-la pagar". Actualment, l'entitat veïnal té uns 300 socis i Salvadó fa una crida a "poder ser més".

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades