Informació general

Manifestació

Unes 800 persones participen a la segona Passejada per la República a Salou (conté vídeo)

La segona Passejada per la República es va celebrar ahir a la tarda i estava convocada per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat, formada per entitats de Cambrils, Salou i Vila-seca

Per Lluís Rovira i Barenys

Manifestants a la Passejada per la República, en el tram final del recorregut
Manifestants a la Passejada per la República, en el tram final del recorregut | Lluís Rovira i Barenys

Unes 800 persones van participar, ahir a la tarda, a la segona Passejada per la República, convocada per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat, formada per entitats de Cambrils, Salou i Vila-seca. La Passejada va recórrer el passeig de Jaume I de Salou des de la zona propera al Club Nàutic fins a prop de la font lluminosa i venia precedida per la controvèrsia creada pels partits unionistes que havien demanat que es prohibís o bé, com és el cas de Ciudadanos, que es fes passar per carrers de l'interior de la població. A l'hora de la veritat, la segona Passejada per la República va ser un èxit, segons van manifestar els organitzadors un cop acabat l'acte i va acabar sense incidents malgrat el grup d'una vintena de provocadors unionistes que van estar tot el recorregut exhibint les seves banderes al mateix temps que, alguns d'ells, feien tota mena de balls estranys intentant fer burla de no se sap ben bé què.

Provocació per part d'un grup d'unionistes

Tot plegat va discórrer de manera molt similar a l'any passat. A les set de la tarda els manifestants de la Passejada per la República es van posar en marxa amb una pancarta de capçalera on hi posava Independència, precedits per la música de dos grallers i un timbaler i amb l'escorta d'agents de la Policia Local de Salou i dels Mossos d'Esquadra que, sobretot, miraven que guardar un espai de seguretat entre els manifestants i els unionistes provocadors. Enguany, a diferència de l'any passat, no hi va haver incidents a la zona de l'estàtua de Jaume I ja que els agents es van encarregar d'assegurar aquest punt. Els manifestants van fer el recorregut llançant crits i càntics ben diversos des de "i-inde-independència" fins a "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" o "vam votar, vam guanyar". El cant dels Segadors i de l'Estaca també van sonar en diferents ocasions. La Passejada va arribar fins uns metres abans de l'escala que porta fins el replà de la font lluminosa, on hi havia més d'un centenar de persones amb banderes espanyoles, cridant "Viva España" i demanant la presó pel president Puigdemont. En aquest punt, els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van fer un cordó entre els manifestants col·locant les furgonetes entre mig i amb una fila d'agents a banda i banda. Va sobtar força la presència d'un agent amb el dit al gallet d'una escopeta per disparar bales de foam col·locat a la banda dels manifestants de la Passejada per la República mentre que de cara als manifestants unionistes, que no havien demanat permís de manifestació, no n'hi havia cap.

Manifestació unionista sense permís

Des de Vox, sobretot, s'havia fet una crida a organitzar aquesta contramanifestació a prop de la font lluminosa. Segons els organitzadors de la Passejada, no s'havia demanat permís per a fer aquesta contramanifestació que bloquejava el pas per arribar a la font lluminosa i van fer arribar les seves queixes als responsables dels Mossos d'Esquadra pel fet de no haver intervingut en aquest sentit. Així doncs, un cop la Passejada va arribar al final del seu trajecte un representant de cadascun dels tres municipis organitzadors de l'acte va llegir el manifest i després de cantar els Segadors es va cloure l'acte.

Comenta aquest article

Galeries relacionades