Societat

Medi ambient

El moviment Fridays For Future vol arribar a més ciutats de la província de Tarragona

Per Redacció

El doctor Anton Soler i altres activistes a la manifestació del passat 2 de juliol de Fridays for Future, a Reus
El doctor Anton Soler i altres activistes a la manifestació del passat 2 de juliol de Fridays for Future, a Reus | Reus Digital

Fridays For Future és un moviment ecologista impulsat per la jove activista sueca Greta Thunberg, qui va començar a fer una vaga cada divendres davant del parlament del seu país, per tal de manifestar-se contra el canvi climàtic i exigir a les institucions que actuïn al respecte i apliquin mesures a aquest problema mediambiental. Des d'aquest any, les protestes, totes encapçalades per joves, han tingut seguiment cada divendres a moltes ciutats europees.

Ara, des de fa uns mesos, el moviment també ha arribat a ciutats properes com Reus i Tarragona, on formen part d'aquesta reivindicació estudiants i famílies. A la ciutat de Tarragona, la protesta es fa els divendres a la plaça de la Font des del mes de maig; mentre que a la ciutat de Reus aquestes mobilitzacions es fan, des del mes de juny, el mateix dia de la setmana a les 20 h a la plaça Prim de Reus.

Les manifestacions de #FridaysForFuture ja van aconseguir que l'Ajuntament de Tarragona declarés, en el ple del passat 19 de juliol, l'emergència climàtica a la ciutat. Ara, el moviment que té lloc a Reus també demana que el consistori de la ciutat hi decreti l'emergència climàtica. A aquesta lluita també hi dona suport el doctor reusenc Anton Soler Ferrater, qui va fer una ponència durant la protesta del divendres 2 d'agost sobre el canvi climàtic, relacionant la dieta, el clima i la salut. Juntament amb el metge hi va col·laborar Luna Montesano, una activista de catorze anys i estudiant de l'Institut Baix Camps de Reus, qui va llegir diversos textos de la impulsora del moviment Greta Thunberg i va afirmar que «Reus no pot quedar-se enrere si volem un Reus saludable i millor, per això els polítics haurien d'assegurar la justícia climàtica». Així doncs, durant l'acte es va alertar del problema mediambiental que estem vivint i es va exigir a l'Ajuntament de Reus l'aprovació d'una moció per tirar endavant mesures realment efectives per combatre-ho. De la mateixa manera, els moviments de Fridays for Future de la província de Tarragona esperen que les manifestacions també es facin a altres ciutats del voltant, com Cambrils.

 

 

Comenta aquest article