Cultura

Música

Sau torna a Cambrils, després de gairebé 30 anys

Sau 30, "una banda sense futur" tal com hi figura al cartell de la gira, va repassar els principals temes de Sau i les gires que va fer el grup durant els seus 12 anys d'existència

Per Lluís Rovira i Barenys

Jonhatan Argüelles i Pep Sala en plena actuació, aquest passat divendres a la nit
Jonhatan Argüelles i Pep Sala en plena actuació, aquest passat divendres a la nit | Lluís Rovira i Barenys

La música de Sau va tornar a Cambrils de la mà de Sau 30, "una banda sense futur" tal com hi posa al cartell de la gira i que s'ha muntat amb la major part dels components del grup i que s'ha fet per rememorar les gires que va fer Sau durant els 12 anys d'existència. Una existència que es va veure truncada de sobte per la mort de Carles Sabater, que juntament amb Pep Sala, liderava la banda i que Sau 30 el manté ben present durant el seu concert. El "substitueix" en aquesta gira Jonathan Argüelles, un cantant que durant dos anys ha estat el protagonista de la banda de tribut a Sau, sota el nom de "Tornem a Sau".

Sau tornava a Cambrils gairebé uns 30 anys després de la seva actuació que casualment va ser a molts pocs metres d'on va actuar Sau 30 aquest passat divendres a la nit. El mateix Pep Sala ho va recordar des de dalt l'escenari tot explicant que no recordava exactament l'any però sí que recordava que va actuar a Cambrils el dia del seu aniversari, durant el mes de juliol. Sau va fer la seva primera actuació l'octubre de l'any 1987 i va finalitzar com a grup el febrer de 1999 amb la mort de Carles Sabater després d'un concert a Vilafranca del Penedès. Enguany, Sau 30 revisa els principals temes del grup, uns 30 anys després.

"Boig per tu", la cançó convertida en un dels grans referents de la música en català

Sau 30 va fer un repàs de la discografia de Sau amb un punt culminant per la interpretació de "Boig per tu", una cançó que s'ha convertit en un dels grans referents de la música en català i que el públic va cantar a capella fins a mitja cançó. Tampoc hi van faltar cançons com "No he nascut per militar", "Tu encens el meu foc", "El tren de mitjanit", "Envia'm un àngel", "Si un dia he de tornar", "És inútil continuar" i "Només ho faig per tu", que va tancar el concert amb un públic entregat i amb uns músics que van anar abandonant l'escenari de manera progressiva. Abans de les dues darreres cançons, però, Pep Sala havia fet la presentació de tot l'equip que forma part de Sau 30 i que es van mostrar molt agraïts d'haver participat al festival cambrilenc.

Comenta aquest article

Galeries relacionades