Cultura

Música

Adexe & Nau, amb la seva música electro-llatina, tanca el FIMC

Per Redacció

Els Adexe & Nau, ahir a la nit, van cloure el Festival Internacional de Música de Cambrils
Els Adexe & Nau, ahir a la nit, van cloure el Festival Internacional de Música de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

L'actuació dels germans canaris que conformen el duo Adexe & Nau van cloure, ahir a la nit, el Festival Internacional de Música de Cambrils. Amb un concert que va començar a les 21 h, una hora abans que la resta de concerts del FIMC i pensat per a un públic infantil, els Adexe & Nau no van defraudar la seva audiència familiar, amb pares i fills movent-se al ritme de les cançons i del so electrònic dels dos cantants. La música llatina d'aquests cantants canaris ha causat furor sobretot entre nois i noies de la seva mateixa edat o fins i tot més petits que, tal i com van demostrar ahir a la nit al Parc del Pinaret de Cambrils, se saben a la perfecció tant les lletres dels seus temes més coneguts, com d'aquells que han sortit més recentment i formen part del seu 3r Ep. "Cómo lo estamo' haciendo".

La fama a través de Youtube

El duo format pels germans canaris, anomenats Adexe i Nauzet, va saltar a la fama el 2015, quan van començar a publicar covers mitjançant la plataforma Youtube, i algunes d'aquestes versions compten amb més visualitzacions que les cançons originals. Va ser a partir del 2016 quan ja van crear la seva pròpia música, sent "Tú y yo" el seu primer single. Finalment, Adexe & Nau van publicar el seu primer disc el maig del 2017, també titulat "Tú y yo".

A partir d'aquí, els joves germans de 14 i 16 anys, residents a Santa Cruz de Tenerife, s'han convertit en un fenomen tant a Espanya com a Llatinoamèrica, i han anat ocupant els números 1 de les llistes de vendes de molts països amb el seu disc. Actualment, compten amb més de 9 milions de subscriptors al seu canal de Youtube, el seu cover "Andas en mi cabeza" té més de 650 milions de visualitzacions i han participat en la banda sonora de dues pel·lícules internacionals, "Emoji" i "Jumanji, bienvenidos a la jungla". Al llarg de l'any 2018, Adexe & Nau, nascuts el 2005 i 2002 respectivament, van anar consolidant aquest èxit, ja que van rebre el premi Dial com a major fenomen digital de la música a Espanya, van iniciar al juliol la seva primera gira per Amèrica, on van passar per Uruguai, Argentina, Xile, Perú o Mèxic, i han penjat els cartells de "sold out" a molts concerts.

Comenta aquest article

Galeries relacionades