Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Joventut

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrarà la Setmana de la Joventut Solidària del 7 al 14 d'agost

Per Redacció

Cartell de la Setmana de la Joventut Solidària
Cartell de la Setmana de la Joventut Solidària | Cedida

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat la Setmana de la Joventut Solidària al municipi, del 7 al 14 d’agost. En el marc d’aquesta Setmana, ha preparat, amb la col·laboració de les regidories de Cultura i d’Esports, i de diferents entitats i empreses locals, diverses activitats en benefici d’ANES, l’Asociación Nacional de enfermos de Sarcoidosis (una malaltia multisistèmica de caràcter immunològic i etiologia desconeguda, que pot afectar a qualsevol òrgan).

El programa d’activitats per recaptar fons per aquesta associació començarà el dimecres 7 d’agost, a les 19 h, amb un berenar solidari, per un preu de 2 euros, a la Plaça Almadrava de l’Hospitalet de l’Infant. L’acte més destacat del programa tindrà lloc el divendres 9 d’agost, a les 19 h, a la Plaça Coll de Balaguer de l’Hospitalet de l’Infant. En aquest escenari, se celebrarà la Gran Festa i sopar solidari Tamarikitanga 2019 (que vol dir «joventut», en maorí). Inclourà l’actuació dels Batukets, jocs tradicionals i tallers infantils organitzats amb la col·laboració de les entitats La Tribu Associació Familiar i Estemaquí; una mostra de zumba-flamenc a càrrec de Pàdel Nou; el discurs d’una representant d’ANES, Merche Forte; animació infantil a càrrec de Lidia López; i música amb Azúcar Glass. Els tiquets per al sopar, que costa 5 euros, s’han de comprar a l’Espai Jove de l’Hospitalet i al Casal de Joves de Vandellòs.

El dissabte 10 d’agost hi haurà una caminada popular i mindfulness fins a la Cova del Gat de l’Hospitalet. El punt de sortida serà la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, a les 9 h; i el preu de l’activitat serà de 2 euros.

Per al dilluns 12 d’agost, hi ha programada una sessió de ioga solidari, també per un preu de 2 euros, a la Plaça Coll de Balaguer, a les 19 h; i per al dimarts 13 d’agost, un altre berenar solidari, en aquest cas a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs, per 2 euros.

A més a més, el dimecres 14 d’agost se sortejaran a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant diversos lots de productes donats per diferents establiments i empreses del territori. Els tiquets per al sorteig es poden adquirir a l’Espai Jove de l’Hospitalet, al Casal de Joves de Vandellòs i en totes les activitats de la Setmana de la Joventut Solidària, per 2 euros.

D’altra banda, al llarg de la setmana qui ho desitgi podrà jugar al joc de rol «Pastanaga assassina», per un preu de 2 euros; i s’organitzarà un esmorzar solidari per als infants i joves inscrits a les activitats organitzades per l’Àrea d’Esports el dijous 8 d’agost.

Aquest és el quart any que l’Ajuntament organitza aquesta setmana d’activitats, gràcies a la resposta positiva del col·lectiu jove del municipi i a la seva implicació en aquesta iniciativa, com a participants i com a voluntaris. L’objectiu final és que els joves s’involucrin en la societat i intentin millorar-la, que prenguin consciència que poden ajudar i fer actuacions.