Societat

Festes

El Barri Antic celebra les festes commemorant el 25è aniversari de l'associació de veïns el Portal

Per Lluís Rovira i Barenys

El ball del fanalet a la plaça de la Vila, dins les festes del Barri Antic, l'any passat
El ball del fanalet a la plaça de la Vila, dins les festes del Barri Antic, l'any passat | Cedida

El Barri Antic es vesteix de gala, aquest cap de setmana, amb la celebració de les Festes del Barri Antic que s'enceten avui, a la nit. Enguany s'arriba a una fita important ja que l'Associació de Veïns El Portal celebra els 25 anys d'existència. Una de les primeres decisions d'aquesta entitat veïnal va ser la de celebrar unes festes al barri, seguint el model de les antigues festes de Barris que dècades abans se celebraven als diferents carrers del Barri Antic. Aquesta nit es donarà el tret de sortida a les festes d'enguany i es farà amb el pregó de la veïna del Barri, Montserrat Cros, membre de la junta de l'Associació de Veïns el Portal i que, a més, ha estat a totes les juntes de l'entitat des de la seva fundació. El pregó es farà a la plaça de la Vila i un cop acabat s'iniciarà el concert amb el grup Florippa 4.20 en el que se servirà rom cremat i coca de sucre als assistents.

La programació festiva al barri segueix, demà dissabte, amb el vermut amb aperitiu que estarà amenitzat per la música dels Cassio Brothers, al pati de l'Escola de Música, a partir de les 12h. A la tarda, a partir de les 17h, es farà la festa de l'escuma, a la plaça del Setge, que compta amb la col·laboració dels Xiquets de Cambrils. I a la nit, un dels plats forts de la festa que és el sopar a la fresca. A quarts de 9 es podran recollir les taules a la plaça de la Vila per poder anar preparant el sopar de veïns a la plaça de la Vila i a altres carrers del barri, com són el carrer del Forn o el carrer de Sant Pau. després del sopar hi haurà concert, a la plaça de la Vila, amb PD Petting que comptarà amb el tradicional ball del fanalet.

I el proper diumenge arriba una de les novetats de la programació d'enguany amb la celebració del dinar popular al carrer Major. Aquest dinar està obert a tothom prèvia adquisició del tiquet corresponent, a 7 euros, que es podrà obtenir en el decurs de les activitats festives del cap de setmana o al restaurant Dall'italiano, que és qui s'encarrega de la seva elaboració.

Comenta aquest article