Cultura

Festival Internacional de Música

Fangoria omple de música pop-rock electrònica el parc del Pinaret

El grup –liderat per la cantant Alaska– va presentar, ahir a Cambrils, alguns dels seus temes més coneguts en el 30è aniversari de la seva formació

Per Berta Ruiz

Concert de Fangoria, ahir a la nit, al parc del Pinaret
Concert de Fangoria, ahir a la nit, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

Fangoria va omplir de música pop-rock electrònica la pista del parc del Pinaret, ahir a la nit, en el quart concert del Festival Internacional de Música de Cambrils. Poc després de les deu de la nit, la cantant Alaska apareixia a l'escenari vestida de negre i acompanyada de quatre ballarins i tres músics –entre ells, Nacho Canut al teclat i al baix– davant d'un nombrós públic que omplia pràcticament tota la platea i part de les grades. Obria el concert amb tres de les seves conegudíssimes cançons: Espectacular, ¿Cómo pudiste hacerme esto a mi? i Fiesta en el infierno. A l'inici, Alaska es va adreçar al públic cambrilenc per dir que "és un plaer tornar a estar a Cambrils –van actuar al Cambrirock de 2008– i fer-ho en aquest festival; gràcies a l'organització per portar-nos".

Va seguir el concert amb Absolutamente –tema que van gravar amb Sara Montiel l'any 2009–, ¿Quién te has creído que soy? i versions d'altres grups com Historias de amor –del grup OBK– o Descongélate. De fet, l'últim disc de Fangoria publicat aquest 2019 es titula "Extrapolaciones y dos preguntas 1989-2000", amb el que celebren 30 anys de trajectòria musical i que recull tretze versions i dues cançons noves. Aquest darrer treball és el tretzè de la seva carrera discogràfica. En aquest punt del concert, Alaska va fer el seu primer canvi de vestuari per tornar a aparèixer amb un lluent vestit vermell i una capa vermella. De forma similar vestien els seus quatre ballarins que van oferir incansablement energètiques coreografies en cadascuna de les cançons. En aquest apartat, el grup va interpretar temes com Iluminados, Llorando por ti, Desfachatez, Geometría polisentimental o Coches de choque –també inclosa en l'últim disc–.

A l'escenari, un ampli desplegament de llums, colors i imatges originals a una gran pantalla al fons que va animar molt cadascuna de les cançons. Un públic molt entregat i animat no va parar de cantar i ballar els temes més famosos de Fangoria com No sé que me das, Retorciendo palabras, ¿De qué me culpas? i Dramas y comedias. Després d'aquest tema, Alaska es va acomiadar del públic per tornar, instants després, a tancar el concert. Ho va fer amb un tercer vestit –de color lila– i amb un tema més intimista com Disco Sally. Per arrodonir l'espectacle van arribar dos dels seus temes més coneguts Ni tú ni nadie i A quien le importa, que va suposar l'esclat final d'energia. Alaska va agrair l'acollida del públic i va dir que "és un públic estupend, ha estat un plaer estar aquí. Fins sempre!".

Comenta aquest article

Galeries relacionades