Informació general

Protesta

Set entitats signen una protesta conjunta a l'Ajuntament en la que reclamen més taules per a les activitats que organitzen

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de les festes del Barri Antic de l'any passat, a la plaça de la Vila
Imatge de les festes del Barri Antic de l'any passat, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

L'Associació de Veïns el Portal, del Barri Antic, ha encapçalat una protesta formal a l'Ajuntament en la que es reclama la cessió de més taules per a les activitats festives que organitzen. Ignasi Martí, president de l'entitat veïnal ha explicat a revistacambrils.cat que de cara a les festes del Barri Antic, que se celebraran aquest proper cap de setmana, necessiten unes 25 taules i tot i que enguany confien en disposar-les, "aquests darrers anys no les hem tingut". L'Associació de Veïns el Portal ha encapçalat aquesta demanda i hi han donat suport l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja, la colla gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, l'Associació d'Antics Alumnes la Salle i el Casal Popular el Polvorí. Tal com explica Ignasi Martí, "no s'ha fet extensiu a més entitats per falta de temps".

"Manca de logística per part de l'Ajuntament"

Però el tema de les taules només és la punta de l'iceberg del que el president de l'Associació de Veïns el Portal considera "una manca de logística per part de l'Ajuntament. L'Ajuntament hauria de saber valorar la tasca que fa la gent de les entitats durant tot l'any". Martí concreta encara més la seva crítica, "no estem contents amb la gestió per part del Departament de Festes i de la Brigada Municipal i això ens ha portat a que ens replantegem l'organització de les festes al Barri Antic de cara a l'any vinent". Ignasi Martí es queixa que des de les entitats, "cada vegada hem d'assumir més responsabilitats mentre que les facilitats per part de l'Ajuntament no són les que haurien de ser. Si l'existència de les associacions i de les entitats molesta a l'Ajuntament, que ens ho diguin".

Ignasi Martí posa un altre exemple com a mostra de la seva queixa, "aquests darrers anys, les bombetes que es posen a la plaça les hem posat i les hem tret nosaltres. L'Ajuntament ens diu que no té dos electricistes per fer-ho i ho hem hagut de fer nosaltres que tampoc som electricistes". A més, segons Martí, "les taules i cadires que abans es dipositaven a l'entrada del jutjat, ara ens posen una camioneta i ho hem de gestionar nosaltres. A tot això hi ha el tema de responsabilitat civil, que assumim directament els responsables de les associacions i entitats".

Comenta aquest article