Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Lactància

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrarà la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb diversos actes

De l’1 al 7 d’agost hi haurà al municipi tallers, conferències i altres activitats per a les famílies organitzades per l’Ajuntament

Per Redacció

Imatge d'un taller de lactància materna
Imatge d'un taller de lactància materna | Cedida

Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, de l’1 al 7 d’agost, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat diverses activitats, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV del municipi, del grup Sagessa i de l’Institut Català de la Salut.

El programa d’actes començarà demà dijous 1 d’agost, a les 18 h, amb els parlaments de la psicòloga Bàrbara Mas i la llevadora Belén Lavilla, coordinadores del Grup de suport a l’alletament matern del CAP de l’Hospitalet de l’Infant. I tot seguit, Guillem Massot, especialista en intervenció socioeducativa i terapeuta Gestalt, impartirà la conferència «Què ens passa als homes quan som pares?» al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant (a la Sala Bonet Castellana).

El grup de suport a l’alletament del CAP de l’Hospitalet es desplaçarà el divendres 2 d’agost d’agost, a les 11.30 h a l’Espai Jove de l’Hospitalet, on també s’oferirà un taller solidari de collarets de lactància. I a les 19 h, a Ca la Torre de Vandellòs, hi ha prevista una conferència sobre els 25 anys del mètode cangur a càrrec de la llevadora del CAP Belen Lavilla.

Per al dissabte 3 d’agost, a les 10.30 h, hi ha programat el taller «Aplicant el mètode Montessori a casa (els tres primers anys de vida», a l’Espai Jove de l’Hospitalet, dirigit per Roser Bonet, diplomada en magisteri especialitzada en pedagogia Montessori.

El dilluns 5 d’agost, a les 18 h, Àrea d’Espots es farà càrrec d’una sessió de zumba amb bebès a la Piscina Municipal Coberta de l’Hospitalet de l’Infant (els participants hauran de portar motxilla de porteig).

La celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna continuarà el dimarts 6 d’agost, a les 18 h, a amb una conferència sobre els bancs de llet materna, a càrrec de la doctora del Banc de Sang i Teixits Núria Vilanova, a la Sala Bonet Castellana; i finalitzarà el dimecres 7 d’agost, amb un taller de gimnàstica per a mares a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant, a càrrec de la fisioterapeuta Blanca Solé, a partir de les 11.30 h.

El preu dels tallers és de 2 euros. Els diners recaptats amb aquests tallers solidaris aniran destinats a l’Asociación Nacional de Enfermos de Sarcoidosis (ANES). Per participar-hi, cal inscripció prèvia (a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant, de dilluns a dissabte, de 16 a 20 h; per telèfon, al 977 569 026; per Whatsapp, al 677 578 411; o per missatge privat a l’Instagram @treupit).

Per la inscripció de cada taller s’entrarà en el sorteig del conte «Mare» de l’autora Hélène Delforge Quentin Gréban.