Esports

Trial

El passeig de les Palmeres, centre neuràlgic de la prova final de la Copa Tarragona Trial amb bicicleta

Per Redacció

Imatge de la competició que es va dur a terme el passat dissabte a la tarda
Imatge de la competició que es va dur a terme el passat dissabte a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va acollir, aquest passat dissabte a la tarda, la prova final de la Copa Tarragona Trial amb bicicleta. El passeig de les Palmeres va ser el centre neuràlgic d'aquesta competició que va reunir més d'una cinquantena de participants arribats  principalment de Catalunya, el País Basc, la Rioja, Aragó i el País Valencià. Cap a les 18 hores es va iniciar la prova de les categories R2, R3, aleví i clàssics i, posteriorment va ser el torn de les categories de principiant, benjamí i open blau i blanc. Tots els pilots van haver de fer un circuit passant per diferents zones d'obstacles, es van establir zones artificials de troncs i mòduls de formigó al passeig de les Palmeres –i també al carrer de Robert Gerhard– i una de roca natural a l’espigó del port.

La cursa va estar molt disputada en totes les categories, en Open blanc va guanyar Lluc Roa tant la cursa com el campionat, seguit de Toni Abellan i el valencià Julen Garcia. En Open Blau, victòria a l'última cursa d'Axel Mendez per davant de Pablo Marin i Julia Mallen; el guanyador del campionat ha estat Max Solé que a Cambrils va ser quart.
En categoria dels més petits, els benjamins, victòria d'Efren Lara amb només dos peus pels tres d'Erik Manrique i 13 de Lluc Gomez, sent Efren també el guanyador del campionat. En Principiant victòria de Pep Llopart sobre Adrià del Rio molt ajustada que va fer que la classificació del campionat esdevingués favorable a Adrià del Rio donant-li la victòria per només un punt sobre Pep. En Alevins triomf de la cursa i campionat de Paula Cuesta seguida de Pol Alcantara. En R3 victòria del basc Alvaro Gimenez, sobre Quim Gonzalez i Maz Ballesté, aquest tercer va aconseguir el títol de la categoria.
En R2 una apassionant lluita entre tots els participants, molts pilots internacionals de categories inferiors van pujar a aquesta categoria per entrenar de cara al Mundial que tindrà lloc properament. Noms com Joan Fusalba (campió del Món principiant) Alba Riera una de les favorites per aquest any en noies, Poldo Sillué, Travis Asenjo, van ser participants que van al Mundial amb grans opcions d'aconseguir podis. El guanyador va ser Albert Lopez, seguit d'Àlex Massó i Travis Asenjo; el guanyador del campionat va ser Arnau Blancafort.
A la màxima categoria de la Copa Tarragona de Trial, R1, gran lluita entre Conrad Navarro i Ot Sierra, en unes zones de gran nivell i on Ot Sierra va aconseguir la victòria, i Conrad Navarro el títol del regional.

Aquesta va ser la tercera vegada que Cambrils acollia aquesta prova puntuable pel campionat provincial. La competició va ser organitzada pel Club Biketrial Costa Daurada i la Federació Catalana de Ciclisme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades