Informació general

Els Avis i Àvies fan el seu recorregut en silenci en una altra jornada d'encreuament amb un grup d'unionistes

Ahir, es va comptar amb la presència del portaveu del col·lectiu "Silenci rebel·leu-vos", Lluís Pastrana, qui va explicar algunes de les accions d'una propera campanya que s'està preparant. Com dimecres passat també s'hi va congregar un grup d'unionistes|

Per Berta Ruiz

Encreuament entre els Avis i Àvies i el grup d'unionistes, ahir al matí, al passeig d'Albert
Encreuament entre els Avis i Àvies i el grup d'unionistes, ahir al matí, al passeig d'Albert | Berta Ruiz

Els Avis i Àvies per la Llibertat es van concentrar, ahir, com un dimecres més a la plaça de la Vila. En aquesta ocasió es va comptar amb la presència del portaveu del col·lectiu "Silenci rebel·leu-vos" –Lluís Pastrana–. Es tracta d'un grup tarragoní que, des de fa un any, busca la mobilització silenciosa amb l'objectiu d'interpel·lar als cossos de seguretat, jutges i fiscals per a que s’expressin respecte al procés. Abans d'iniciar el recorregut, Pastrana es va dirigir als presents per explicar algunes de les accions d'una propera campanya que s'està preparant a nivell de país. Segona va dir, aquesta campanya necessitarà d'una mobilització massiva i es dividirà en dues fases: primer, fer un exercici d'autoinculpació massiva per reivindicar que cap conducta que se'ls imputa als presos polítics encaixa amb un delicte de rebel·lió. I, en una segona fase –segons va dir Pastrana–, "hauríem de presentar-nos als centres penitenciaris i demanar entrar a les presons per mostrar que tots nosaltres hem fet el mateix que les persones que ara estan a la presó". Pastrana va llegir un article que diu que, "es podrà ser admès a un centre penitenciari qui es presenti voluntàriament; en base a una autoinculpació i amb una sentència –que es tindrà properament–. Per tant, hem d'anar preparats i ser conscients que hem fet el mateix que ells; si ells estan a la presó nosaltres també. I què podran fer amb 30.000 persones disposades a que els empresonin? Hem d'anar a fer allò que no està previst".

Després de les paraules de Lluís Pastrana es va cantar l'Estaca i, posteriorment, es va iniciar el recorregut. En aquesta ocasió, la marxa habitual es va fer en silenci per deferència al col·lectiu "Silenci rebel·leu-vos". 

Nou encreuament amb un grup d'unionistes

Igual que la setmana passada, un grup d'unionistes es va situar a la cruïlla entre els carrers de Gimbernat i del passeig d'Albert. Amb banderes espanyoles i de "Tabàrnia" i una pancarta que deia "Más democracia verdadera y menos república bananera" van posar cançons de Manolo Escobar i van cridar en favor de la unitat d'Espanya, mentre els Avis i Àvies passaven en silenci. Com ja va passar el dimecres anterior, no hi va haver cap tipus d'incidència entre ambdós grups. Diferents agents dels Mossos d'Esquadra es van situar al llarg del recorregut. Per acabar, els Avis i Àvies van cantar l'himne dels Segadors.

A dalt, el grup d'unionistes congregats ahir i, a sota, el pas dels Avis i Àvies pel carrer de l'Hospital

 

Comenta aquest article