Informació general

Turisme

Classes de ioga a la platja, una de les principals novetats de Turisme de Cambrils per aquest estiu

Aquest estiu, Turisme de Cambrils fa una clara aposta per les activitats com Destinació Saludable (Healthy Destination), sense deixar de banda les activitats familiars, les rutes guiades i les actuacions al carrer

Per Berta Ruiz

Demostració d'una de les sessions de ioga impartida per la professora Gabriela Baldini
Demostració d'una de les sessions de ioga impartida per la professora Gabriela Baldini | Berta Ruiz

Turisme de Cambrils presenta enguany una àmplia oferta d'activitats pel conjunt de la temporada d'estiu amb un gran protagonisme de les activitats holístiques. De fet, una de les novetats més destacades d'enguany són les classes de ioga al capvespre a la platja de la Llosa, en el marc de la seva aposta com a destinació saludable. Així mateix, destaquen un any més del rutes guiades al Barri Antic, el reforç de rutes de trenet al Parc Samà o les visites al Port i a la Confraria de Pescadors entre d’altres activitats. Ahir al matí, als jardins de l'Estival Eldorado Resort, tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquestes propostes a càrrec de l'alcaldessa Cambrils Mendoza i la regidora de Turisme i Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs.

Sunset Yoga a la platja de la Llosa

Així doncs, tal com va explicar la regidora de Turisme i Projecció Exterior –Marta Borràs–, en el marc del programa de Cambrils com a Destinació Saludable / Healthy Destination, tots els dimarts de juliol i agost a la platja de la Llosa es realitzen classes de ioga al capvespre (durant el juliol de 20.30 a 21.30h i l’agost de 20 a 21h per adaptar-se als horaris del sol). L’activitat, que és gratuïta i oberta a tothom, s’organitza a la platja de la Llosa i no requereix d’inscriure’s prèviament. Aquesta activitat s’emmarca en el programa de Destinació Saludable del municipi.

Gabriela Baldini, professora de Yoga Integral, Mindfulness, especialista en psicomotricitat relacional i teràpies aquàtiques és la responsable de conduir aquesta activitat. La pràctica de ioga a la platja és un exercici especialment intens donat que la sorra és una superfície inestable que requereix de més esforç físic per mantenir l’equilibri. Tanmateix, la platja permet de practicar postures complexes de ioga sense haver de preocupar-se pel risc de caure i de fer-se mal.

Sobre aquestes noves activitats, l'alcaldessa va explicar que, "volem posar en valor allò que tenim: les platges, el sol i el mar i com repercuteix en el benestar de les persones i que marxin de Cambrils amb aquesta bona experiència". Per la seva part, Marta Borràs va destacar que, "la platja és un espai espectacular per fer ioga: tenim el sol, tenim el mar i tenim la platja. La sorra de la platja ens dóna un plus per treballar millor l'estabilitat i fer els diferents moviments; el mar també ens dóna el relax que es necessita per connectar amb la nostra respiració i el nostre món interior. De moment, hi ha molt bona acceptació entre els participants i volem seguir promocionant Cambrils com a Destinació Saludable (Healthy Destination)".

Música al carrer, tallers infantils i visites en trenet fins al parc Samà

Una altra de les novetats són els anomenats punts de música. Cada dimarts i dijous, s’oferirà música ambient en viu a la plaça del Pòsit. Els més petits comptaran també enguany amb tallers infantils: els dimecres, de gastronomia i els dissabtes, de dansa i percussió. Per altra banda, donat l’èxit que l’any passat va tenir la proposta de trenet+entrada al Parc Samà, enguany se n’ha incrementat la freqüència, passant d’un a dos matins. Aquesta proposta és molt valorada principalment per les persones que no tenen vehicle propi o que volen conèixer el Parc Samà fent un recorregut tranquil amb el trenet. En el mateix sentit, també s’han reforçat la ruta de trenet turístic del municipi que mostra els principals racons d’interès, i que enguany s’ha actualitzat amb la locució en rus, que s’afegeix als idiomes ja disponibles:  català, castellà, francès, anglès, alemany i rus.

Conèixer la tradicional subhasta del peix

L'any passat ja es va estrenar la visita a la Confraria de Pescadors i enguany també es manté aquesta activitat. El visitant té l’oportunitat de visitar el port de Cambrils i conèixer de primera mà com funciona la subhasta del peix en una de les visites comentades que s’ofereixen en el catàleg d’activitats turístiques de Cambrils. Les persones que s’inscriguin a les visites del port i de la vila, gaudiran d’una promoció de la mà de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Visita al Barri Antic

Una altra de les visites guiades estrella és la del Barri Antic. Aquesta visita està conduïda per un actor caracteritzat d’època que explica al visitant el dia a dia del Cambrils més autèntic. A més, aquesta temporada i com a novetat, la visita guiada inclou el trajecte d’anada amb el trenet turístic, amb la clara voluntat per part de Turisme de Cambrils de promoure aquesta zona de la vila i generar més visitants.

Xarxes socials

Aquesta temporada, Cambrils ha posat en marxa una iniciativa per impulsar els continguts d’Instagram amb imatges icòniques del municipi. Els visitants poden incloure gifs animats en els seus Story de Instagram. Amb el criteri de cerca “Cambrils” dintre de la galeria de gifs de Instagram, hom pot triar entre 13 de diferents (com per exemples el far de Cambrils, unes ulleres de sol, o el propi logo de Cambrils entre d’altres). Aquesta iniciativa ha multiplicat l’ús de Storys amb aquests gifs, que han acumulat 1.7 milions de visualitzacions des de principis de juny. Properament s’afegiran nous gifs com per exemple el Portal, el Parc Samà o el trenet turístic.

Aquest programa d’activitats és possible gràcies a la feina conjunta i coordinada de Turisme de Cambrils amb els empresaris turístics, ajuntament de Cambrils i altres entitats del municipi.

L'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Turisme i Projecció Exterior, Marta Borràs, van presentar les activitats de Turisme de Cambrils, ahir al matí a l'Estival Eldorado Resort