Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca protagonitzen la diada castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme

Per Alejandro Balaguer

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, en la diada castellera del passat diumenge
3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, en la diada castellera del passat diumenge | Berta Ruiz

El passat diumenge 14 de juliol es va celebrar la diada castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme. L’actuació es va realitzar a la plaça de l’església de Sant Pere i va comptar amb la presència dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca. Els de la camisa bordeus van començar la diada descarregant amb comoditat el 2 de 6 però van ensopegar amb el 3 de 6 per sota, castell que intentaven per primera vegada aquesta temporada. Després d’un intent desmuntat, van tornar a provar el castell però aquest va cedir prematurament just després d’arrencar el toc de castells. Tot i la caiguda, els cambrilencs es van refer i van redreçar la diada descarregant el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla. Van finalitzar la diada amb un pilar de 4 de comiat. D’aquesta manera, els Xiquets de Cambrils van patir una caiguda després d’un període de més de 2 anys i mig sense tenir-ne cap. Deixant de banda els pilars de 4, l’última caiguda datava del 6 de novembre del 2016 quan van realitzar un intent de pilar de 5 a la III Trobada de Colles del Sud a Vila-seca.

Per altra banda, els Xiquets de Vila-seca van descarregar el 2 de 6, el 3 de 6 després d’haver realitzat un intent desmuntat i el 4 de 6. Van cloure l’actuació amb un pilar de 5 i un pilar de 4 de comiat.

Després d’un intens tram on han aconseguit consolidar el 3 de 7, els Xiquets de Cambrils realitzaran vacances durant tres setmanes i tornaran als assajos el dimecres 7 d’agost a les 20.30 hores al nou local d’assaig situat al passeig d'Albert, número 2.

Pilar de dol per la pèrdua de l’Anna Savall

Just a l’inici de la diada, els Xiquets de Cambrils van alçar un pilar de 4 de dol per la recent pèrdua de l’Anna Savall Viñas, castellera de l’antiga etapa i persona molt propera a la colla. L’Anna Savall, amant dels castells des de ben jove, era una castellera molt compromesa i va ser membre de la junta ocupant el càrrec de secretària durant 8 anys. També s’encarregava d’organitzar activitats de caire social i sortides com les colònies. Des d’una vessant castellera, s’ha de destacar que feia pilars de 4 i que va ser la primera dona en ocupar el pis de segons a la colla.

Comenta aquest article

Galeries relacionades