Societat

Festa del Carme

El Port acollirà, demà, la processó en honor a la Mare de Déu del Carme

Per Redacció

Imatge de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat
Imatge de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat | Berta Ruiz

El Port acollirà, demà dissabte 20 de juliol, els actes centrals en honor a la Mare de Déu del Carme –patrona dels pescadors–.  La jornada s’iniciarà a les 9 hores amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors, en la què el preu de l’esmorzar serà de 4 euros. A les 18 hores es farà la missa a l'església de Sant Pere i, a les 19 hores, el repic de campanes anunciarà la sortida de la Mare de Déu de l’Església i la cantada dels goigs de la Capella Polifònica.

A partir d'aquí s'iniciarà la tradicional processó de la Mare de Déu del Carme. El recorregut sortirà des de la plaça de l’Església de Sant Pere i es dirigirà al Moll de Ponent per continuar per mar i fer l’ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer de Mn. Planàs, plaça del Pòsit, carrer dels Pescadors, passeig Miramar, Moll de Ponent-passeig Miramar, carrer de Sant Jordi, carrer de Mn Planàs i plaça de l’Església). En arribar a la plaça de l’Església de Sant Pere, es farà la Missa en honor a la Mare de Déu. Enguany, la processó se celebra en dissabte per facilitar la participació dels pescadors.

La processó comptarà amb la participació de Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils, xiquets i xiquetes vestits de mariners, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló, les autoritats, i les Pubilles i Hereu de Cambrils.

Havaneres, avui, a la platja del Regueral

El divendres, 19 de juliol, les havaneres tornaran a la platja del Regueral amb els grups Crema Catalana i Empordanet. La cantada a la fresca comptarà amb degustació de rom cremat (a un euro el gotet) a càrrec dels pescadors de Cambrils.

 

Comenta aquest article