Informació general

Concentració

Encreuament sense incidències entre els Avis i Àvies i un grup d'unionistes

A destacar la major presència policial de Mossos d'Esquadra, ahir al matí, i de mitjans de comunicació tenint en compte que s'havia fet córrer la veu d'aquesta possible trobada entre independentistes i unionistes

Per Berta Ruiz

Els Avis i Àvies i el grup d'unionistes es van creuar, ahir al matí, davant del bar Las Cadenas
Els Avis i Àvies i el grup d'unionistes es van creuar, ahir al matí, davant del bar Las Cadenas | Berta Ruiz

La concentració setmanal dels Avis i Àvies per la Llibertat d'ahir dimecres va estar marcada per la presència d'un reduït grup d'unionistes que es va situar a la cruïlla del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert, a l'alçada del bar Las Cadenas. De fet, a través de l'aplicació de Whatsapp havia corregut un missatge en què el "Grupo de Resistencia" animava a reunir-se en aquest punt amb banderes espanyoles i explicava que, "els avis porten tot l'any molt tranquils". Recordem que des del 8 d'agost de l'any passat no hi havia hagut presència "unionista", quan aleshores es van produir provocacions i una agressió durant una de les concentracions setmanals. En les setmanes posteriors hi va haver una certa tensió arrel d'aquests incidents.

En aquesta ocasió, va ser un encreuament d'uns i altres, però sense cap incidència. Per part d'uns es cridaven les consignes habituals de "presos al carrer", "llibertat presos polítics", "no passaran", "Ho tornarem a fer" o "No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat.. Volem, volem, volem, volem independència, volem volem Països Catalans". Per l'altre cantó, es clamava que "a Espanya, no hi ha presos polítics" o "Visca Espanya i Visca Catalunya". També van posar un altaveu amb l'himne d'Espanya i cançons de Manolo Escobar. A destacar la major presència policial de Mossos d'Esquadra, ahir al matí, i de mitjans de comunicació tenint en compte que s'havia fet córrer la veu d'aquesta possible trobada entre independentistes i unionistes.

Pel que fa a la trobada dels Avis i Àvies, a l'inici es va cantar l'Estaca –com cada dimecres– i es va fer un agraïment al suport del col·lectiu Taca d'Oli del Camp de Tarragona, del Casal Popular El Polvorí, la CUP i el CDR. Posteriorment es va fer el recorregut habitual i, en arribar a la plaça de la Vila, es va cantar l'himne dels Segadors. També van anunciar que, avui dijous a les 20 hores, hi haurà una concentració de suport a Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric.

Diferents imatges de la concentració d'ahir al matí

 

Comenta aquest article