Esports

Natació

Joan Carles Adell del Cambrils Club Natació, campió d’Espanya màster +50 a la prova dels 400 metres lliures

La delegació cambrilenca va assolir l'argent amb l'equip de relleus 4x100 estils mixtes, mentre que Pep Anglès va aconseguir el bronze als 200 metres esquena de la categoria +55

Per Redacció

Foto de grup de l'equip màster del Cambrils Club Natació que va competir al campionat d'Espanya
Foto de grup de l'equip màster del Cambrils Club Natació que va competir al campionat d'Espanya | Cedida

De l'11 al 14 de juliol es va disputar el XXXè Campionat d’Espanya Open d’estiu de natació màster a la piscina de l’Anella Olímpica de Tarragona. Per part del Cambrils Club Natació s'hi van desplaçar un total de sis nedadors: Vicky Font (màsters de + 45 anys), Mireia Baiges (màster +25), el seu pare Joan Baiges i Pep Anglès (màsters +55) i Joan Carles Adell (màsters de +50). Enguany, han aconseguit una participació rècord de 960 nedadors i nedadores de 160 clubs de tot l'Estat espanyol.

Tot i que l’ambient que s’hi va viure va ser molt festiu i caracteritzat per la bona sintonia entre els participants; això no va ser cap impediment perquè s’hi respirés, alhora, un ambient de forta competitivitat en el moment de llençar-se a la piscina. I això no va ser un tret específic dels nedadors més joves; sinó que també es vivia entre els nedadors d’edats més avançades. Entre els 20 anys dels nedadors de la categoria anomenada “premàsters” i un participant canari de més de 90 anys; la diversitat d’edats i de nivells va ser una de les característiques més rellevants, així com la consecució d’un rècord d’Europa per part de l’equip de relleus 4 x100 lliures femení +160 del Club català Aquamàsters i un important nombre de rècords d’Espanya individuals de totes les edats (més de 50).

La participació cambrilenca

Pel que fa a l’equip cambrilenc; el nedador individual més destacat va ser Joan Carles Adell, ja que va aconseguir la medalla d’or dels 400 lliures de la categoria +50, demostrant novament el seu bon estat de forma actual. Ell mateix va participar en una altra prova individual, els 50 lliures; tot i que va quedar en una posició més endarrerida (18è).

L’altra fita destacada va ser la medalla d’argent que va aconseguir l’equip de relleus dels 4 x 100 estils mixtes +160 anys; integrat pel mateix Joan Carles, la Vicky Font, la Mireia Baiges i el Manuel Esteruelas. Per la seva part, Pep Anglès va aconseguir fer-se amb la medalla de bronze a la prova de 200 esquena de la categoria +55.

D’altra banda, l’equip format per les dues nedadores, conjuntament amb Pep Anglès i Joan Baiges, va participar en els relleus de 4 x 100 lliures mixtes de +160 anys; aconseguint la 5a posició. Mentre que la darrera prova de relleus que van participar, els 4 x 50 estils mixts +160 anys; l’equip integrat novament per les dues nedadores i pel Joan Carles i el Joan Baiges, van quedar en el 12è lloc.

Pel que fa a la resta de proves, la Vicky va nedar els 400 lliures, en què va quedar la 4a, rascant la medalla de bronze i 5a a 100 i 200 lliures. La Mireia ho va fer als 50 papallona, en què va quedar en el 8è lloc i als 50 lliures en el 6è. Pep Anglès, a més de la medalla de bronze esmentada, va assolir dos 5ns llocs als 100 i 50 esquena i un 8è als 400 lliures de la seva categoria. Joan Baiges va ser el 9è als 400 lliures; 11è als 100 i 6è als 200 lliures. Finalment, Manuel Esteruelas, malgrat els bons temps que va aconseguir, va ser el 10è als 50 lliures i 6è als 100 braça.

L’acumulació de punts que van obtenir de la seva participació a les proves esmentades; el club cambrilenc va quedar el 43è d’un total de 160 clubs, amb un total de 250 punts. Tenint en compte que només van participar sis nedadors i que la majoria no van poder assistir a totes les sessions; van considerar molt positius els resultats aconseguits.

Mireia Castro i Beatriz Martínez als Campionats de Catalunya Open júnior i absolut

Mentre els màsters nedaven a la piscina olímpica tarragonina; la nedadora júnior, Mireia Castro (2002), i l’absoluta, Beatriz Martínez (2000), van participar als Campionats de Catalunya que es van realitzar a la piscina Olímpica del Centre d’Esports Mataró.

La Mireia va participar en totes les proves de braça; en què va obtenir l’11a posició als 200, la 12a als 100 i 24a als 50. Així mateix va prendre part a la prova de 50 lliures, en què va quedat la 54a. Mentre que la Beatriz va quedar la 35a als 50 lliures, la 39a als 50 papallona i la 55a als 100 papallona. Totes dues es van desplaçar amb l’entrenador Joan Ibars.

Imatge dels nedadors cambrilencs que van aconseguir medalla a la competició

 

Comenta aquest article