Informació general

Transport

L'autobús que connecta la Costa Daurada amb l'aeroport de Reus incrementa un 53% els passatgers amb les noves freqüències

Per Redacció

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín -en primer terme– va fer balanç del servei
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín -en primer terme– va fer balanç del servei | Cedida
Les millores en el servei d’autocar que connecta la Costa Daurada amb l’aeroport de Reus que es van posar en marxa el passat 1 de juny han permès incrementar els usuaris un 53%, en comparació amb el mateix mes del 2018. Així ho ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, que també ha apuntat que el bus que enllaça l’aeroport de Reus amb Barcelona ha incrementat “un 1.100% els usuaris”, en passar de 67 a 834 passatgers del juny del 2018 al d’enguany. Finalment, ha exposat que la línia entre les Terres de l’Ebre i Barcelona tindrà quatre autobusos més cada dia a partir del 15 de juliol, que reforçaran sobretot les franges horàries de primera hora del matí i vespre.
 
Gavín s’ha felicitat pels primers resultats del desdoblament i de l’increment de freqüències de la línia que va de la Costa Daurada (Cambrils, Salou, La Pineda i PortAventura) fins a l’aeroport de Reus. Si l’any passat hi havia un únic recorregut per connectar aquests quatre punts, des de l’1 de juny hi ha una línia que passa només per Cambrils i PortAventura, i una altra que enllaça Salou i La Pineda. Pel secretari és “un èxit” fruit de “l’esforç d’afinar l’oferta del transport públic amb la demanda prevista”. També ha concretat que el 95% dels usuaris del servei són turistes. La valoració ha estat similar amb l’autocar que connecta l’aeroport reusenc amb la ciutat de Barcelona, que fins ara tenia una connectivitat molt limitada. Gavín ha destacat que amb els nous horaris es “reforça la posició de l’aeroport de Reus com a complement del destí Barcelona”.

Increment de l'oferta de la línia d'autobús entre les Terres de l'Ebre i Barcelona

El secretari d’Infraestructures també ha avançat que a partir del 15 de juliol s’incrementarà l’oferta de la línia d’autobús entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, que també s’atura a Gavà per, mitjançant una llançadora, arribar fins a l’aeroport del Prat. En concret, hi haurà quatre noves expedicions diàries, dues d’anada i dues de tornada, que seran a primera hora del matí i al vespre. “Es reforça sobretot la primera i l’última hora perquè cada vegada són més populars els vols de primera hora del matí. Era una franja que no estava ben coberta i hi havia demanda dels usuaris”, ha justificat Gavín.

D’aquesta manera, de dilluns a divendres es passarà de 26 a 30 expedicions; de 20 a 24 els dissabtes feiners, i de 21 a 25 els festius. L’oferta estarà vigent tot l’any. Paral·lelament s’està duent a terme un “estudi de la demanda del transport públic” a les comarques ebrenques, la realització del qual es va acordar amb el territori.

Comenta aquest article